marți, 30 august 2011

BLOGUL DE ŞTIRI HD.-Casele viitorului prezentate la Festivalul Internaţional de Arhitectură


  Peste 700 de proiecte de case ale viitorului,din 59 de state au fost prezentate la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona,aflat la a patra ediţie.Clădirile au bineînţeles forme cât mai futuriste,regăsindu-se în liniile unei scoici sau a unei staţii spaţiale.Structura de 100 de metri înălţime ce imită o staţie spaţială a fost denumită Atmosphere şi ar putea fi construită în Calcutta,India,ar avea 80 de locuinţe ,create special pentru familii numeroase.




    Design-ul în formă de "panglică de ciocolată" al clădirii denumie "NLF Bursa" a fost gândit ca un complex rezidenţial cu un helioport si un restaurant luxos pe acoperiş.De asemenea clădirea va mai include o reţea de căi ferate şi câteva complexuri comerciale,iar arhitecţii speră că această clădire să fie construită la un moment dat în Turcia.


                     


   Turnul de birouri de 18 etaje Taipei Nangang a fost gândit să imite cochilia unei scoici.Pe faţada exterioară ar putea fi puse plante care ar oferi locatarilor umbră naturală şi răcoare pe perioada verii.



  Locurile de joacă din viziunea unuia dintre participanţi au ceva din "maşina timpului" cu o tentă de sălbăticie naturală.




  Unul dintre proiectele favorite prezentate în cadrul competiţiei este al unei locuinţe cu ferestre imense pentru ca încăperea să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.




Un alt participant al Festivalului Internaţional de Arhitectură de la Barcelona şi-a imaginat o locuinţă luxoasă cu aspectul unei peşteri.




  Dacă imaginaţia am lăsat-o să zboare din cele mai vechi timpuri,visând la omul care păşeşte pe Lună sau comunicarea într-un spaţiu nedefinit,astăzi avem clădiri de jumătate de milă înălţime, oraşe subacvatice şi insule artificiale,avem rachete şi maşini ecologice şi am depăşit bariere de viteză,aşa că putem privi cu încredere spre viitor,mintea umană descifrând enigme şi inventând forme care cândva în viitor vor fi cosiderate tradiţionale.
  Vă spun hai pa şi clar give me a five.
                                            Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu