joi, 2 aprilie 2015

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Simbolistica Floriilor

Imagini pentru floriile

   Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină comemorată întodeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Sărbătoarea celebrează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim,iar acest eveniment este menționat în toate cele patru evanghelii.Acesta este singurul moment din viața sa pământeană,în care Iisus a acceptat să fie aclamat ca un împărat.
  Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr,zi în care Biserica pomenește minunea învierii din morți a lui Lazăr săvârșită de către Domnul Iisus Hristos.Primire triumfală ca împărat smerit,care i s-a făcut la intrarea în Ierusalim,prorocire vestită în Vechiul Testament,a fost determinată de această minune premergătoare.
   În această zi se sfințesc prin rugăciune și stropire cu aghiazmă,ramuri inmugurite de salcie care se împart creștinilor,pe care le țin în mâini slujitorii Bisericii alături de lumânări aprinse ca simbol al biruinței vieții asupra morții.Ramurile de salcie amintesc de ramurile de măslin cu care a fost  întâmpinat Mântuitorul.Aceste ramuri au fost aduse în biserică pentru a fi sfințite,pentru ca mai apoi creștinii să-și împodobească icoanele,ușile și ferestrele.
   Salcia este mereu înflorită în această perioadă a anului și simbolizează fertilitatea și renașterea naturii.Cu aceste ramuri apicultorii înconjoară în ziua de Florii stupii,iar,agricultorii o îngroapă sub brazdă.În tradiția populară există credința că însuși Maica Domnului a binecuvântat salcia, după ce aceasta s-a transformat într-o punte și a ajutat-o pe  Fecioara Maria să treacă albia unui râu.
   Denumirea populară a sărbătorii vine de la zeița romană a florilor,Flora,a cărei zi comemorativă s-a suprapus cu ziua intrării Domnului în Ierusalim.Un alt obicei mai puțin cunoscut esteca pe vreme de furtună să se pună pe foc mugurii de salcie de la Florii,pentru a împrăștia norii negrii și pentru a proteja casa și familia.

        Să aveți Sărbători cu pace,liniște și fericire și hai pa și clar give me a five
                                                                           Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu