marți, 21 ianuarie 2014

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Cele mai celebre cocktail-uri din lume și originea lor II


   - MOJITO - este un cocktail care conține rom,frunze de mentă zdrobite cu gheață,suc de lămâie,zahăr și sifon și se pare că a apărut în Cuba,însă condițiile apariției sale sunt învăluite în mister,totuși singurul fapt cunoscut este că încă de la început a fost bine primit și îndrăgit de marinari.


   - THE SCREWDRIVER - are la bază votca și suc de portocale,iar apariția acestui cocktail ține de minerii care amestecau cele două ingrediente de bază cu șurubelnițele din dotare ( screwdriver = șurubelniță).


    - COSMOPOLITAN - este o băutură pe bază de votcă,suc de afine și suc de lămâie,considerată a fi o băutură de fete,mai ales după ce a devenit favorita protagonistelor din ,,Sex and the City”,însă ea a fost creată în jurul anilor 1970 de comunitatea gay din Massachusetts.


   - ZOMBIE - nu are o rețetă standard,dar la bază conține rom și suc de fructe,dar numele se pare că i se trage de la folosirea a trei tipuri diferite de rom,iar cu atât de mult alcool ingerat oricine poate crede că funcționează ca un zombie.


   -PINA COLADA - are în componența sa ananas,rom și nucă de cocos,iar acest al treilea ingredient este piesa de rezistență a cocktailului,deoarece se folosește de fapt crema din nucă de cocos,care a fost intens răspândită de afaceristul Ramon Lopez,cunoscut drept Coco,cel care a comercializat-o prin baruri,făcând din aceasta ingredientul de bază al cocktailului.

                                                       Hai pa și clar give me a five
                                                                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu