miercuri, 11 februarie 2015

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Legenda Sfântului Valentin



   Sfântul Valentin a fost un preot care a trăit în secolul al II-lea,în timpul domniei împăratului Claudius al II-lea. Acesta a implicat Roma în multe campanii sângeroase.El era convins de faptul că soldații necăsătoriți dădeau un randament mai mare pe câmpul de luptă și tocmai de aceea a interzis căsătoriile și logodnele.
  Valentin a fost unul dintre preoții care i-a ajutat în secret pe tinerii îndrăgostiți să se căsătorească.În cele din urmă,preotul a fost prins și pentru că avea o personalitate mai mult decât directă și magnetică,i-a câștigat simpatia împăratului.Acesta i-a propus să renunțe la religia sa,iar refuzul său i-a adus doar neplăceri,pentru că a fost încarcerat și torturat.
  Se spune că în timpul detenției sale,fiica oarbă a unuia dintre judecătorii săi,Asterius,s-a rugat împreună cu Valentin și minunea s-a întâmplat,i-a revenit vederea.Ca urmare a acestui fapt,Asterius a trecut la creștinism.
  În anul 269 e.n.,Valentin a fost condamnat la moarte.Legenda spune că ultimele sale cuvinte au fost scrise către fiica lui Asterius,iar la sfârșit s-a semnat cu ,,al tău Valentin”,semnătură care a devenit un,,must be” pentru toate felicitările de Sf. Valentin.
  În timp,ziua de 14 februarie a de venit Ziua Îndrăgostiților,când se făcea schimb de mesaje de dragoste și cadouri,iar Valentin a devenit sfântul patron al îndrăgostiților.

                           Hai pa și clar give me a five
                                                          Alina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu