miercuri, 9 ianuarie 2013

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Fac din nume un renume

   În cele ce urmează ,m-am gândit ca să acord o oarecare atenţie unor personaje a căror poreclă a devenit mai cunoscută decât însăşi numele lor.Pentru aceasta m-am axat doar pe cei a căror acţiuni merită menţionate,având un interes global şi acest nickname nu a fost autoatribuit.
 
 
 
    - BARONUL ROŞU - Manfred von Richthofen,născut în 1892,a fost cel mai cunoscut pilot german al Primului Război Mondial,care, statistic vorbind,a doborât 73 de avioane inamice,ucis în aprilie 1918,după ce a reuşit să îşi aducă avionul la sol.













   - SMOKEY - Ernest Smith a fost soldat în armata canadiană din frontul din Sicilia în al doilea Război Mondial şi şi-a câştigat porecla în timp ce unitatea lui avea misiunea să apere un pod de atacul tancurilor,iar el a reuşit să distrugă 3 tancuri consecutiv,oprind asaltul beligeranţilor inamici.












   - NĂPASTA LUI DUMNEZEU - este porecla dată conducătorului hunilor,Attila,care era cunoscut pentru cruzimea şi lăcomia sa şi care şi-a cucerit un teritoriu imens de la graniţele vestice a Chinei,până la izvoarele Rinului,a atacat Galia şi Imperiu Roman şi într-un final a făcut un acord cu Papa Leon I în anul 451,murind un an mai târziu.









    - SF.EDWARD DUHOVNICUL -este numele dat ultimului rege dat Angliei de Casa de Wessex între anii 1042-1044.










   - BĂTRÂNUL SÂNGEROS - acest apelativ este dat generalului George S. Patton,unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri ai Armatei Statelor Unite ale Americii în cel de-al doilea Război Mondial,un strateg desăvârşit care şi-a câştigat porecla în urma unui discurs în care pe lângă convingerile şi opiniile sale controversate instiga auditoriu la un comportament nemilos faţă de inamic.












                                      Hai pa şi clar give me a five
                                                                           Alina

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu