joi, 10 ianuarie 2013

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Fac din nume un renume II

   În cele ce urmează ,m-am gândit ca să acord o oarecare atenţie unor personaje a căror poreclă a devenit mai cunoscută decât însăşi numele lor.Pentru aceasta m-am axat doar pe cei a căror acţiuni merită menţionate,având un interes global şi acest nickname nu a fost autoatribuit.
 
 
   - THE COMENTATOR - acest nume i-a fost atribuit lui Averroes un savant islamic al secolului al XII-lea,care  a criticat şi comentat marii filozofi şi astfel Thomas d'Aquino l-a ,,procopsit,, pe omul de ştiinţă.
 
 
   - DAT ÎN GÂT - este o poreclă hilară,dar ea a fost dată unui agent al Biroului de Investigaţii Federale (FBI),William Mark Felt care a negat implicarea sa în scandalul Watergate ce a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în anul 1974.
 
 
 
   - CĂLUGĂRUL - este defapt Grigori Rasputin,o figură istorică importantă a Rusiei unul din pionii principali care au dus la căderea Casei Romanovilor şi la uciderea familiei imperiale
 
 
    - TRANDAFIRUL DIN TOKYO - este Iva Toguri d'Aquino o corespondentă a propagandei japoneze în timpul celui de-al doilea război mondial,care sub acest pseudonim oferea radiofonic unele informaţii,neascunzând niciodată faptul că loialitatea sa este dată Imperilui Soarelui-Răsare,fapt pentru care a şi fost arestată,ca apoi să fie tată de preşedintele Ford.
 
 
    - MOARTEA ALBĂ - este nickname-ul lui Simo Hayha,un lunetist finlandez care a doborât peste 500 de inamici până în momentul în care un glonţ l-a nimerit în cap încheind astfel cariera sa militară,dar cu toate acestea a trăit până la vârsta de 96 de ani.
 
 
 
Hai pa şi clar give me a five
Alina
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu