joi, 11 iulie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Mari filozofi

 
   - JOHN LOCKE - este considerat a fi părintele liberalismului și cel mai important gânditor al politicii moderne,un adept al principiilor umaniste,al și un promoter  al libertății individului,fiind unul dintre apropiații lui Thomas Jefferson și una dintre inițiatorii Declarației de Independență.

 
   - EPICUR - marele gânditor a fost considerat a fi un ateu,deoarece principiile lui de viață pe care le-a transmis peste timp au fost în esență:,,nu vă temeți de Dumnezeu și de morte,pentru că dacă ceva merită,oricât de teribil ar fi drumul de parcurs,rezultatul în sine îl face ușor”.

 
   - ZENO DIN CITIUM - este fondatorul stoicismului care vine din grecescul ,,stoa” și se bazează pe ideea că tot ceea ce ne face să suferim în viață nu e adevărat și că ar trebui să avem întodeauna un control deplin asupra emoțiilor noastre,iar pacea mentală trebuie dobândită prin mijloace proprii.
 
 
   AVICENNA - pe numele său adevărat Ali-al-Husaym ibn Abdullah ibn Sina,a trăit în Imperiul Peran (980-1034) este primul care a descris cele 5 simțuri:gust,atingere,miros,văz și auz și pe lângă statutul său de filozof,acesta a fost un remarcabil medic care în timpul vieții sale a oferit lumii o carte în care a adunat toate cunoștințele medicale  ale vremii.

 
    - THOMAS D”AQUINO - a susținut că Universul a fost creat de ceva sau cineva din moment ce tot ce are un început trebuie să aibă și un sfârșit.Tot el a lansat ipoteza că Dumnezeu nu este divizibil,deoarece esența și existența sa sunt două calități ce nu pot fi separate.

Hai pa și clar give me a five
Alina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu