joi, 25 iulie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Știință vs. Emoții

 

   Dacă emoțiile țin întodeauna de partea neștiințifică a experienței umane,este bine cunoscut faptul că știința înțelege în profunzime modul în care se produc reacțiile emoționale.Anumite zone ale creierului reacționează atunci când sunt expuse la stimuli emoționali:

   - Se insistă asupra faptului că gândirea pozitivă este benefică,oamenii sunt mai sănătoși,dar și gândurile negative au rolul de a ne ajuta să înțelegem și să evaluăm experiențele noastre.

   - Limbajul corpului are un rol important în expresia emoțională,pentru că specialiștii sau cunoscătorii pot citi cu ușurință dacă interlocutorul se simte încrezător din postura și gesturile sigure sau ști că trece printr-un stres emoțional din alura doborâtă sau ,,pielea de găină”.

   - Este un lucru bine cunscut că și animalele au emoții.Cea mai ușor reconoscibilă emoție la animale este durerea.Atunci ele au tendința de a se abate de la comportamentul lor obișnuit,unele nu mai mănâncă și abordează un aspect letargic.

   -  Emoțiile ne pot influența și propriul sentiment de moralitate,pentru că dacă acțiunea în cauză o percepem ca fiind greșită,atunci reacția emoțională va fi promtă și ne va dicta acțiunea viitoare.

   - Mirosul afectează în mod direct emoțiile pentru că pot provoca reacții puternice în unele persoane,chiar dacă acestea sunt sau nu conștiente de motivul care le-a provocat un răspuns promt.

BONUS
Sursa:YouTube

Hai pa și clar give me a five
Alina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu