marți, 16 octombrie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Canabis - mit şi realitate

 - Canabisul - este probabil cel mai popular drog,chiar dacă în majoritatea ţărilor este interzisă comercializarea lor.De-a lungul istoriei a fost utilizat la început în scopuri medicale,dar odată descifrată starea de dependenţă pe care o dau stupefiantele au devenit ilegale şi cum tot ce e interzis are o atracţie aparte şi în jurul lor s-au ţesut mituri gata pentru a fi elucidate:
   - Canabisul ca multe alte medicamente odată ingerate se stochează pentru mai multe zile în ţesutul adipos,dar efectul halucinogen trece în scurt timp rezidurile rămase pot fi detectate la o analiză chimică şi după câteva săptămâni.
 
   - Testele de laborator au arătat că utilizarea frecventă a canabisului  în concordanţă cu alcoolul duce la diminuarea memoriei pe termen scurt.
 
   - Abuzul de canabis provoacă apatie şi lipsa de motivare şi vor reduce capacitatea unei persoane de a acţiona  normal.
 
   - Canabisul nu produce modificări profunde în mentalul unui om,însă este adevărat că abuzul poate duce la stări de panică,paranoia sau chiar la psihoză toxică.
 
   - Sunt voci care atestă faptul că fumatul de marijuana este mai dăunător pentru plămâni decât ţigările,dar adevărul este că fumătorii de canabis nu inhalează şi aditivii nocivi caare există în ţigări,iar aceştia fac uz cu mult mai puţină frecvenţă de canabis decât de tutun.
 
   - Canabisul provoacă dependenţă,deşi se pare că doar din obişnuinţă se face uz de stupefiante deoarece nu există nimic în compoziţia lor chimică care să stimuleze pofta,decât starea euforică pe care o trăieşte utilizatorul.
 
      - Canabisul poate fi un tărâm intermediar pentru alte droguri mai tari şi mai nocive ca şi cocaina sau heroina,deoarece un consumator de stupefiante tari este dovedit un fost consumator de canabis.

                                                                    BONUS

                                                                                         Sursa:YouTube

                                          Hai pa şi clar give me a five
                                                                    Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu