luni, 1 octombrie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Explozii II

     Din fericire,frumuseţea distructivă a unui astfel de fenomen,ne este confortabil de străină,deoarece mai toţi am văzut explozii doar la tv.Cu toate acestea,statistic vorbind cele mai spectaculoase explozii ar fi:

CRETACIC - TERŢIAR EVENT - cu 65 de milioane de ani în urmă a avut loc un eveniment care a dus la dispariţia dinozaurilor.Se presupune că un asteroid a căzut în apropiera coastei Peninsulei Yucatan,iar forţa exploziei ar fi fost de 1,7 milioane de ori mai mare decât Bomba Ţarului.
EXPLOZII DE RAZE GAMA - sunt printre cele mai violente evenimente din Univers.La 19 martie 2008 o explozie de raze gamma a avut loc la o distanţă de aproximativ 8 miliarde de ani lumină. 
 
SUPERNOVA - la 16 septembrie 2006 a fost descoperită cea mai mare supernova aflată la 230 de milioane de ani lumină.Acestea sunt - în  termeni populari - se fără combudtibil care fac implozie.
 
 
CEA MAI MARE EXPLOZIE - în anul 2008 a fost înregistrată cea mai mare explozie din Univers,tot o explozie de raze gamma,undeva la 12,2 miliarde de ani lumină.Se estimează că ar fi avut o putere distructivă de un trilion de ori mai mare decât Bomba Ţarului.
 
BIG BANG - nu a fost propri-zis o explozie este însuşi spaţiul aflat în continuă creştere şi cea mai populară explicaţie oferită pentru apariţia Universului ar fi contre energie şi materie.
 
 
Hai pa şi clar give me a five
                       Alina
 
 
       
         
 
 
 
 
 
 






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu