luni, 18 martie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Expresii new entry la adolescenți


   E bine cunoscut faptul că adolescenții au propriul lor limbaj care poate fi la fel de greu de înțeles ca orice limbaj extraterestru din Star Trek,pentru că folosesc în special prescurtări ale cuvintelor,expresii în jargon sau mai nou, - și asupra lor vreau să mă opresc - ,prescurtări ale cuvintelor preluate din engleză,aceasta devenind un fel de limbă universală,care acaparează orice domeniu al vieții cotidiene.




   - YOLO - vine din englezescul ,,you only live once,, și înseamnă că ,,trăiești doar odată,, așa că această expresie este folosită ca îndemn pentru lucrurile aventuroase și poate interzise pe care le-ai putea face.

   - FRENEMY - și înseamnă un dușman deghizat în prieten și vine de la alăturarea prescurtată a cuvintelor de proveniență englezească:,,friend” (prieten) și ,,enemy” (dușman).

   - SICK - vine tot din engleză,dar nu are înțelesul de ,,bolnav”,ci tocmai dimpotrivă adolescenții îl folosesc cu sensul de superlativ,adică ex:pantofii tăi noi sunt atât de sick.

   - PHOTOBOMB - este un termen ciudat care se adresează celor care se interpun într-o fotografie fără voia celor direct implicați.

   - NEWBIE - are origini tot din regat și vine de la ,,new born” și se adresează unei persoane care încearcă o experiență nouă.

                                                                    BONUS

Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu