miercuri, 20 martie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Fascinantul Google Earth




    Pentru cei mai mulți dintre noi,lumea cu frumusețile și misterele ei nu ne este chiar la îndemână,dar sub imperiul ultimelor decenii în care dezvoltarea tehnologizării și a gadgeturilor uat un avânt răsunător,putem spune că deși nu ne permitem fizic să călătorim în toate colțurile lumii pentru a putea vizita locuri uimitoare,măcar putem să ne amăgim navigând cu Google Earth și printr-o simplă apăsare de buton să culegem informații și să descoperim cam tot ce nu putem vedea în viața reală,de zi cu zi:

   - KRAKATOA - pe 27 august 1883,vulcanul de pe insula Krakatoa a erupt în 4 explozii atât de puternice încât au fost auzite de la o distanță de 4000 de km.De atunci insula a crescut din nou,rămânând încă activă vulcanic,doar că acum se numește Anuk Krakatau,adică Fiul lui Krakatau.
 
   - METEOR CRATER - la sfârșitul anilor 1800,a fost descoperit în Arizona,un crater care are aproape 5 km. lungime și o lățime mai mare de jumătate de km. și care,spun specialiștii a fost creat în urmă cu 40 000 de ani de către un meteorit care avea ,se pare, cam 54 m.
 
   - CRATERUL VREDEFORT - acesta se găsește în Africa de Sud,și din câte se știe,acesta este cel mai mare crater făcut de un meteorit în urmă cu 2 miliarde de ani,care avea o mărime de 9 km.,iar în urma impactului a rezultat un crater cu un diametru mult peste 200 de km.
 
   - PIEAMIDA LUI KEOPS - este considerată o minune a lumii antice,construită cândva în sec. XXIII î.e.n.Aici pot fi vizitate și piramidele lui Kefren și Mikerinos,apoi și Sfinxul și întregul complex de la Gizeh
 
   - BURJ KHALIFA - cunoscut anterior ca Burj Dubai,are o înălțime amețitoare de 2717 m. și deține 14 recorduri mondiale de la cea mai înaltă structură construită de om,cel mai rapid lift,cea mai mare piscină.
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu