marți, 7 mai 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Dovezi ale existenței lui Iisus


 
   - EPISTOLELE LUI PAVEL - acestea sunt cele mai timpurii scrieri cu subiect religios care preced Evangheliile cu vreo 50 de ani.Aici Pavel povestește despe călătoriile sale,iar după o analiză amănunțit a textului s-a dovedit că cel puțin 7 dintre ele îi aparțin lui,iar în ele se relatează pe scurt două din întâlnirile sale cu Isus.
 
   - BOTEZUL - este o caracteristică importantă a vieții lui Isus care se pare că avut drept pildă binecuvântarea și pogorârea duhului sfânt și a unei conduite permise în ochii lui Dumnezeu prin intermediul unei ființe superioare,a unui trimis direct care îi botează pe supuși,pe cei care acceptă și urmează cuvântul Domnului.
 
   - JOSEPHUS - este un istoric căruia îi este atribuită o referire la existența lui Isus - poate cea mai cunoscută -, în Testimonium Flavianum:,, e fratele lui Isus,cel numit Hristos și al cărui nume era Ioan”.
 
    - TACITUS - acestui pasaj i-a fost dovedită autenticitatea :,,Nero i-a găsit vinovați și i-a supus celor mai rafinate torturi pe cei numiți creștini,care în timpul domniei lui Tiberius și a procuratorului nostru Pontius Pilatus au fost crucificați.
 
   - OSUARUL -în anul 2001 a fost descoperită o cutie cu rămășițe pământești pe care era inscripționate cuvintele:Jacob,fiul lui Iosif,,fratele lui Isus,dar acestei importante descoperiri religioase nu i s-a dovedit nici până astăzi autenticitatea.
 
                                                                     BONUS

                                                    Sursa:YouTube
 
                                              Hai pa și clar give me a five
                                                                           Alina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu