marți, 27 decembrie 2011

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Alte semnificaţii ale datei de 25 Decembrie

   Pentru cei mai mulţi dintre noi,25 Decembrie are o semnificaţie specială, deoarece sărbătorim Crăciunul,marcând astfel naşterea Domnului nostru Iisus Hristos.Am căutat şi am găsit şi alte evenimente demne de remarcat toate petrecute în prima zi de Crăciun:

  - Primul Crăciun sărbătorit pe 25 Decembrie a avut loc în anul 325.

  - Pe 25 Decembrie,al anului 597,Anglia adoptă calendarul modern (iulian).

  - În anul 800,papa Leon al III-lea îl încoronează ca Sfânt Împărat Roman pe fondatorul monarhiilor franceze şi germane,Charlemagne  (Carol cel Mare).

  - Wiliam Cuceritorul a fost încoronat ca rege al Angliei la 25 Decembrie 1066 punând bazele Bisericii Catolice şi declarând ca limbă oficială a regatului,limba engleză.

  - În anul 1717 furtuni violente cunoscute ca Marele potop de Crăciun au inundat Ţările de Jos,parte din Germania şi Peninsula Scandinavică.

  - Generalul George Washington a reputat o strălucită victorie în anul 1776 când în fruntea a 5400 de soldaţi a trecut râul Delaware,şi-a surprins inamicii,iar succesul lor a ridicat moralul armatei în lupta lor pentru independenţă.

  - În noaptea de Crăciun a anului 1914 soldaţii germani au fraternizat cu aliaţii cântând colinde,schimbând cadouri (ţigări,sticle de vin,ciocolată)şi încheind pe perioada sărbătorilor un armistiţiu.

  - În dimineaţa de Crăciun a anului 1941,britanicii au predat Hong Kong-ul japonezilor.

  - În 1985 a fost atins recordul pentru cea mai lungă călătorie făcută cu o maşină electrică,adică 875 de mile.

 
                                          Hai pa şi clar give me a five
                                                                   Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu