luni, 17 septembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Cei mai buni jucători de șah

   Șahul este jocul minții și de-a lungul timpului s-au ivit jucători geniali care și-au lăsat amprenta pregnant,redefinind modul în care acesta poate fi jucat,prin aplicarea unor strategii de joc neașteptate și tocmai de aceea măiestria lor a rămas în timp și au devenit modele de urmat:

 - DEEP BLUE (1989-1997) - IBM a construit acest calculator pentru a-l pune în competiție cu cel mai bun jucător al lumii Garry Kasparov,pe care a reușit să-l înfrângă după 8 ani,2 victorii,o înfrângere și 3 egaluri.















 - PAUL MORPHY (1837-1884) - americanul a fost categorisit a fi unul dintre cei mai buni jucători din New Orleans încă de la vârsta de 9 ani,devenind unul dintre acei copii geniali care i-a înfruntat și învins pe toți marii jucători ai momentului,retrăgându-se mai apoi din viața sportivă și rămânând să joace doar ocazional,din plăcere.













 - MIHAIL BOTVINNIK (1911-1995) - a devenit campion mondial la 15 ani și din anul 1948 a rămas neînins până în anul 1963.Și-a adus un important aport în dezvoltarea Campionatului Mondial de Șah,devenind și un foarte potent antrenor,el dezvoltând o adevărată pepinieră de jucători valoroși.













 - ALEXANDER ALEKHINE (1892-1946) - până în anul 1921 a devenit cam cel mai bun jucător al Rusiei și unul dintre cei mai importanți ai lumii,moment în care primește permisiunea să părăsească țara pentru o vizită în Vest,dar obiectivul său era să nu se mai întoarcă.A devenit campion mondial în anul 1927 și a deținut titlul,cu mici întreruperi,până la moartea sa.













 - BOBBY FISCHER (1943-2008) - a fost cel mai tânăr candidat pentru câștigarea Campionatului Mondial de Șah și principalul adversar al uriașei pepiniere de jucători de excepție pe care i-a dat URSS,mulți văzând în această competiție o prelungire a Războiului Rece.







                                                                     BONUS
                                          Sursa:YouTube                                                              Hai pa și clar give me a five                                                                                           Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu