luni, 10 septembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Minuni ale lumii naturale 2

   PENITENTES - sunt formațiuni din zăpadă care se găsesc la altitudini mari.Ele iau forma unor lame subțiri și înalte care se orientează după poziția soarelui,iar un mare aport la crearea lor o are vânturile din munți.









   PILONII DE LUMINĂ - este un fenomen creat de reflexia luminii în cristalele de gheață cu suprafețe orizzontale și apar ca o pată de lumină care se extinde pe verticală.Cel mai des apar atunci când soarele este mai jos decât linia orizontului.





   FULGERUL CATATUMBO - este cel mai mare generator de ozon din lume și poatr fi descris ca o furtună care ia forma unui arc voltaic și poate fi văzut de la sute de kilometri depărtare.







   PEȘTERA CRISTALELOR - se găsește în Chihuahua,Mexic.În această mină se găsesc unele dintre cele mai mari cristale naturale din lume.Peștera are 98 de metri lungime și 33 de metri lățime,iar înăuntru este atât de cald încât nici o persoabă nu poate rezista mai mult de zece minute.






   TERASELE ROZ - se găsesc în Noua Zeelandă și sunt considerate a fi o minune naturală,dar o parte din ele au fost distruse în anul 1886 de erupția Vulcanului Terawera.Depunerile de siliciu roz și alb au dat naștere acestor terase și sunt multe voci care spun că aceste terase sunt ,,a opta minune a lumii,,.










                                                  Hai pa și clar give me a five
                                                                                       Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu