luni, 10 septembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Minuni ale lumii naturale

   Lumea este plină de frumuseți naturale uimitoare și poate tocmai de ceea m-am hotărât să dedic două episoade unor locuri și lucruri unice și inimaginabile prin măreția și frumusețea lor:

   CERCURILE DE GHEAȚĂ - sunt cercuri mari de gheață care se rotesc încet în apă și care apar în zonele înghețate unde se formează în coturile râurilor unde gheața poate fi ruptă mult mai ușor,iar curenții rotesc bucata de gheață până ce se transformă într-un cerc perfect.





   MAREELE ROȘII - sunt acumulări de alge care au ca rezultat colorarea apei la suprafață.Când algele se găsesc în concentrație mare la suprafață se crează o colorare a apei care variază între roz și violet și roșu și verde.Fenomenul mai este cunoscut și sub denumirea de ,,floare de alge,,.












   COLUMNELE DE BAZALT - sunt formațiuni de rocă rezultate din răcirea rapidă a fluxului de lavă,iar acele bule pietrificate au forma unor coloane,iar cele mai cunoscute sunt cele de la Causeway Giant,Irlanda de Nord.








   SUN DOGS - este un tip special de halou de gheață care se deosebește de curcubee prin faptul că apar în orice anotimp și se caracterizează printr-un punct luminos aflat în stânga sau în dreapta soarelui la aceeași distanță deasupra orizontului ca și soarele.






   BOLOVANII MOERAKI - sunt bolovani de formă sferică neobișnuit de mari care se găsesc pe coasta Noii Zeelande,fie grupați,fie izolați și protejați într-o rezervație științifică.Au o înălțime medie de o jumătate de metru,un metru și un diametru care poate ajunge la doi metri și jumătate.





                                                 Hai pa și clar give me a five
                                                                                      Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu