marți, 6 mai 2014

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Minciuna și mincinoșii - ușor de recunoscut

   Oamenii mint,însă în funcție de cât de pricepuți sunt la asta,poate fi mai ușor sau mai greu să deslușim după expresie,mimică,gestică,modulația vocii,cine spune adevărul și cine îl ,,cosmetizează”.Iată câteva modalități prin care să recunoști ușor minciuna și pe mincinoși:

   
   - Cei care mint evită să aibă contact vizual cu interlocutorul,se uită în podea sau în lateral,ori fixează un punct imaginar atunci când spun o minciună.

   - Limbajul corpului este evident la mincinoși,deoarece ei se manifestă altfel ca de exemplu:clipește des,își frământă mâinile sau își schimbă modulația vocii/

   - Mincinoșii furnizează informații suplimentare,fără să o ceară cineva sau fără să fie nevoie,crezând că astfel își vor face povestea mai credibilă.

   - Cineva care spune o minciună va fi mereu în defensivă și va face tot posibilul să abată atenția de la el,să schimbe subiectul sau să îndrepte conversația într-o direcție diferită.

   - Mișcările  oculare îi pot da de gol pentru că atunci când mint clipesc mai des,iar tendința este să privească în sus și în partea opusă abilităților naturale (de ex. dreptacii vor privi în sus spre stânga).

   - Există situații în care cei care spun o minciună pot fi dați de gol prin faptul că transpiră și își frâng mâinile atunci când vorbesc.

   - Cere mincinosului să repete din nou povestea,iar dacă ceea ce a spus este inventat,vor fi date care cor fi omise sau înlocuite,pentru că dacă ele sunt fabricate,va fi dificil să își aducă aminte toate detaliile.

                                                                         BONUS
Sursa:YouTube

Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu