marți, 27 noiembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Obiecte de artă găsite accidental

   - în anul 1820,Yorgos,un țăran grec a găsit,în timp ce-și săpa grădina,4 blocuri de piatră sculptată,care odată examinate s-au dovedit a le aparține:3 Zeului Hermes și una Zeiței Iubirii,cea care este considerată a fi una dintre cele mai importante opere de artă din lume,aflată acum la loc de cinste ăn Muzeul Louvre,Venus din Millo.
 
 
 
   - în anul 1978,în Dawson City,Yukon au fost găsite îngropate în pământ,peste 500 de filme datând din anii 1903-1929,conservate perfect.
 
 
 
   - în Milwaukee,Wisconsin,s-a descoperit un tablou original al lui Vincent Van Gogh,și anume ,,Natură statică,, pe care propietarii o catalogau a fi doar o simplă reproducere.De specificat ar fi și faptul că în anul 1991 acest tablou s-a vândut cu 1,4 milioane de dolari.
 
 
 
- James Fraser Gluck moare în anul 1885 și le lasă moștenire urmașilor primele 665 de pagini din manuscrisul lui Huckleberry Finn scris de Mark Twain,dar abia în anul 1990 prin bunăvoința nepoatei Barbara Tesla,manuscrisul ajunge în Biblioteca din Buffalo,acolo unde se află și restul manuscrisului.
 
 
 
   - un analist financiar din Philadelphia a găsit la un târg de vechituri din Pennsylvania,un tablou mediocru,dar cu o ramă care i-a atras atenția,pentru care a plătit 4 dolari.S-a dovedit că în spatele picturii modeste se afla o copie a Declarației de Independență din 1776,document care s-a vândut în anul 1990 cu 2,4 milioane de dolari.
 
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu