duminică, 17 iunie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Alimente de lux

   Deși prețurile acestor produse variază de la sezon  la sezon,ele sunt cele mai scumpe alimente de pe piață:
- CAVIAR BELUGA - aceste icre au proveniența în Beluga,Marea Caspică,au o culoare care variază de la violet la negru și costă 5000 de dolari kilogramul.








- ȘOFRAN - este cel mai scump condiment din lume,prețul unui kilogram sărind de 2000 de dolari kilogramul,are o culoare gălbuie ș ste folosit pentru colorarea și aromatizarea felurilor de mâncare.








- TRUFE ALBE - este un tubercul care are un miros similar cu nucile prăjite.are un gust iute și prețul unui kilogram ajunge la 4500 de dolari.








- VITA KOBE - de proveniență japoneză,de la bovinele Wagyu care sunt crescute după tradiții stricte cu cereale și bere care dau frăgezime de neegalat,cărnii,al cărui preț sare de 400 de dolari pe kilogram.







- FOIE GRAS - este ficat de rață sau gâscă obținut printr-o metodă specială numită gravage (îndoparea păsărilor),care le mărește ficatul,obținând și o mai mare cantitate de grăsime,care-i conferă o textură asemănătoare untului.





-HOMAR - face parte din familia crustaceelor,din a cărui comercializare se strâng anual în jur de 2 miliarde de dolari.








- MATSUTAKE - sunt ciuperci de proveniență japoneză care au ajuns la o recoltă anuală de 1000 de tone și din această cauză un kilogram de matsutake costă cam 2000 de dolari.







- STRIDII - sunt moluște care habitează în ape sărate,și aici nu ne referim la stridiile care produc perle,ci la cele comestibile,care sunt recunoscute ca un bun afrodisiac.







                         Hai pa și clar give me a five
                                                            Alina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu