marți, 5 iunie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Spaiul,ultima frontieră

   - Spațiu este încă,în mare parte o zonă cu foarte multe necunoscute pentru noi,dar din ceea ce știm cu siguranță,putem afirma că există câteva aspecte absolut uimitoare.De exemplu planeta Saturn are o densitate foarte scăzută de 0,687g/cm3,iar pentru demonstrație putem spune că dacă am așeza-o într-un vas cu apă uriaș (de câteva zeci de mii de km),aceasta ar pluti.

   - Calea Lactee se rotește cu 225 kilometri pe secundă și se deplasează prin spațiu cu o viteză de 305 ilometri pe secundă,iar asta înseamnă că într-un singr minut ne-am deplasat în jur de 19 mii de kilometri.

   -Din cauza efectelor mareelor,în fiecare an,Luna se depărtează de Pământ cu 3,8 centimetri,iar astfel,Pământul își încetinește rotația cu 0,002 secunde pe zi într-un secol.

   - Temperatura Soarelui este de 13 600 000 grade Kelvin,iar căldura degajată are nevoie de 8 minute pentru a ajunge pe Pământ.

   - Pentru foarte mulți dintre noi era o certitudine faptul că ceea ce noi numim Carul Mare nu este o constelație,ci este un asterism.

   - În anul 1781 când sir William Herschel a descoperit planeta Uranus,inițial a dorit să o numească Georgius Sidius (Steaua lui George) în onoarea patronului său regele George al III-lea.

   - Trebuie menționat faptul că în spațiu,două piese metalice,dacă sunt alăturate se lipesc automat,pe Pământ acest lucru nefiind posibil  din cauza stratului de material oxidant pe care îl pune atmosfera între suprafețe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu