luni, 4 iunie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Cei mai buni lunetiști

   Antrenați minuțios pentru a putea lovi o țintă de la distanțe incredibil de mari,lunetiștii sunt instruiți să se integreze în peisaj și astfel camuflați,să se infiltreze până la cel mai potrivit loc de unde ar putea să-și anihileze victima.Cei mai cunoscuți sau poate cei mai prolifici în meseria lor au fost următorii :

   - THOMAS PLUNKETT - deși nu s-a ținut o evidență exactă a victimelor sale,Plunkett a devenit cunoscut după ce în anul 1809 în timpul bătăliei de la Cacabelos,a împușcat un inamic de la 600 de metri distanță,cu o pușcă Baker.Provocat de superiori să repete isprava,soldatul a reușit să-și întreacă competitorii nimerind ținte repetate aflate la o distanță de 12 ori mai mare decât a celorlalți.

   - CHARLES MAWHINNEY - a intrat în Marină în anul 1967,iar în timpul Războiului din Vietnam a deținut recordul pentru cel mai iscusit lunetist dintre Pușcașii Marini,avînd la activ în 16 luni,103 victime confirmate și alte 216 neverificate,din cauza riscului la care s-ar fi expus, terenul fiind extrem de neprielnic,iar dovezile necesare ar fi fost periculos de extras.

   - ROB FURLONG - un caporal al Forțelor Canadiene deține recordul pentru cea mai lungă lovitură,mai exact în anul 2002,în timpul Operațiunii Anaconda,înarmat cu o pușcă McMillan Brothers de calibru 50,a reușit să împuște un soldat Al Qaeda de la 2430 de metri.

   - VASILI ZAYTSEV - devenit cunoscut ca protagonist al filmului ,,Enemy at Gates,, soldatul rus s-a înrolat ca voluntar în timpul celui de-al doilea Război Mondial și a ucis cel puțin 3000 de naziști,deși doar 242 dintre ei au putut fi confirmați.După octombrie 1942 a stâns un grup de cadeți pe care să-i instruiască,iar pentru că numele său înseamnă ,,iepure,,grupul său de inițiați se numea ,,Iepurașii,,.

   - LYUDMILA PAVLICHENKO - după invadarea Uniunii Sovietice de către Germania,ea s-a înrolat ca voluntară în armată și a devenit una dintre cele 2000 de femei lunetiste,iar contorizând ,,reușitele,, sale,putem spune că au fost confirmați 309 de soldați inamici răpuți de pușca și priceperea ei.

   - ADELBERT F. WALDRON - printre lunetiști,el deține recordul pentru cei mai mulți inamici doborâți odată,deoarece în timpul Războiului din Vietnam cu o precizie  desăvârșită și fără ezitare a doborât 109 de inamici odată.

   - SIMO HAYHA - a fost un militar finlandez care în 1939-1940 în timpul conflictului dintre Rusia și Finlanda,a stabilit un record care a rămas infailibil până astăzi,doborând peste 700 de soldați inamici.

                                        Hai pa și clar give me a five
                                                                           Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu