duminică, 19 august 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Houdini - mit și realitate 1

   Harry Houdini,a fost fără îndoială mai mult decât un om de circ,decât un magician,a fost un showman desăvârșit,o apariție inedită o personalitate remarcabilă a vremii și un desăvârșit personaj cameleonic.Și pentru că asupra sa au planat multe întrebări,datorită vieții sale fascinante și datorită modului în care a dispărut,am considerat că unele lămuriri sunt necesare și poate edificatoare.

   -  Houdini s-a născut în anul 1874,în Ungaria,la Budapesta,într-o familie de evrei,iar după 4 ani întreaga familie s-a mutat în America.Numele său Erik Weisz,a fost schimbat odată ajunși aici în Ehrich Weisz,iar prietenii îl strigau Ehrie și de aici s-a ajuns la americanizatul Harry,iar în onoarea magicianului Robert Houdin numele său a devenit Harry Houdini.

   - Din copilărie a fost fascinat de magie,astfel că la 9 ani face primul său număr în public,iar pentru suspendarea sa cu capul în jos a fost răsplătit cu 35 de cenți.

   - Știind cu exactitate care este vocația sa și drumul său în viațăși pentru că era un om minuțios,Houdini s-a angajat ca lăcătuș pentru a stăpâni cu desăvârșire mecanismele de blocare.

   - Unul din primele sale numere,cascadoria care i-a adus notorietatea a fost aceea în carea scăpat din burta unei balene.

   - Interesat de spiritism,el folosea scaunul electric în unele dintre numere sale,iar sir Arthur Conan Doyle,creatorul lui Sherlock Holmes a ajuns să fie convins de faptul că acesta comunica cu cei morți.

   - Mai puțină lume știe faptul că Houdini era un avid colecționar de cărți,iar după moartea sa peste 5000 de cărți au fost donate Bibliotecii Congresului.

                                                                         BONUS
                                                                                                Sursa:YouTube                                          Hai pa și clar give me a five                                                                               Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu