luni, 20 august 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Houdini - mit și realitate 2

   Harry Houdini,a fost fără îndoială mai mult decât un om de circ,decât un magician,a fost un showman desăvârșit,o apariție inedită o personalitate remarcabilă a vremii și un desăvârșit personaj cameleonic.Și pentru că asupra sa au planat multe întrebări,datorită vieții sale fascinante și datorită modului în care a dispărut,am considerat că unele lămuriri sunt necesare și poate edificatoare.


   - S-a căsătorit cu Wilhelmina Beatrice ,,Bes,, Rahner după doar  două săptămâni de la prima lor întâlnire.Relația lor furtunoasă uneori a durat poate și datorită ,,codului lor de neutralitate,,: dacă erau certați,la întoarcerea sa acasă Houdini își arunca pălăria de la ușă,iar dacă Bes i-o arunca înapoi,acesta era un semn că supărarea nu a trecut,și că distanța ar fi bine să fie păstrată.

   - Houdini și Bes nu au avut copii,datorită sterilității lui ( se pare că razele ultraviolete la care s-a expus l-a făcut steril ),în consecință și-a inventat un copil,iar în scrisorile adresate soției sale pomenea adesea de progresele lui Mayer Samuel Houdini ( numit așa în onoarea tatălui său ),dar după ce ,,băiatul,, a ajuns Președintele Statelor Unite ale Americii,relatările despre el au încetat.

   - A devenit extrem de înteresat de zbor,luînd lecții în acest sens și declarând faptul că ,, a învățat să conducă o mașină doar ca să poată ajunge la aeroport,,.Interesant de menționat este și faptul că el este a treia persoană din lume care a zburat înconjurând întregul continent australian.

   - În anul 1917 a dorit să se înroleze voluntar pe front,în Primul Război Mondial,dar a fost respins datorită vârstei sale.Pentru că a dorit să își aducă în felul său contribuția la încurajarea și susținerea soldaților,a plecat în Europa unde a dat spectacole gratuite pentru cei aflați pe front.

   - Deși a scris numeroase articole despre trucurile în magie,Houdini era extrem de secretos cu privire la munca sa,asistenții săi fiind obligați să semneze un fel de contract-jurământ în care li-i se interzicea să divulge din trucurile sale.

   - Pentru numerele sale care sfidau moartea,Houdini se antrena și acasă:avea o cadă specială unde se antrna pentru ați putea ține respirația 3 minute,a muncit intens pentru a deveni ambidextru,fiind extrem de important ca în munca sa să se folosească în egală măsură de brațele sale,iar de multe ori în timp ce se relaxa la o șuetă cu prietenii săi cu degetele de la picioare dezlega noduri.

   Sper că informațiile oferite să vă fi stârnit interesul - mă feresc de disertațiile lungi - așa că vă spun hai pa și clar give me a five
                                                               Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu