marți, 21 august 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Simboluri uitate

   Interacțiunea cu ceilalți se manifestă prin gesturi și simboluri specifice fiecărei acțiuni în parte.De aceea am căutat unele dintre cele mai uzuale gesturi tradiționale,acum parcă din ce în ce mai puțin folosite,pe care să le supun atenției voastre:

   - Datul mâinii este un semn de salut,accentuarea unui acord sau clarificarea unei situații.Acest gest este din ce în ce mai rar întâlnit,considerat a fi un gest conservator și mult mai ușor înlocuit cu lovitul palmei (hi 5).








   - Semnul victoriei a fost consacrat de Winston Churchill,doar că semnul corect este cu palma spre exterior pentru a evita să fie confundat cu un semn obscen.Se știe că în anul 1960 acest semn a devenit și simbolul pentru pace.Cu tate că prima atestare a uzanței acestui simbol a fost în 1415 de către arcașii englezi după Bătălia de la Agincourt,când - legenda spune - că francezii i-au amenințat că,în cazul unei înfrângeri,le vor tăia adversarilor cele 2 degete cu care țineau săgeata.După bătălie,englezii au ridicat degetele pentru a întări victoria și faptul că și-au păstrat degetele.



   - Aceste două degete ridicate este semnul pentru un acord tradus prin ,,Așa să fie,, sau ,,De acord,, și întărește luarea unei decizii agreată fără tăgadă de ambele părți.







                                                           - Cele două degete încrucișate simbolizează speranța de noroc,
               se traduce prin ,,Baftă,, cu condiția ca să fie la vedere.Si spun asta din cauză că degetele încrucișate și puse la spate pot anula o promisiune sau îl pot scuza pe cel care spune o minciună.















   - Semnul de OK are origini vechi de peste un secol și este atribuit soldaților francezi din Revoluția Americană,care aprobau astfel invitațiile tinerelor americance.








                                                                      BONUS
                                                                                             Sursa:YouTube
                                          Hai pa și clar give me a five
                                                                               Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu