luni, 22 aprilie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Topul sportivilor antici




   - ORSIPPUS DE MEGARA - a fost un atlet grec care a câștigat Jocurile Olimpice din anul 720 î.Hr.,a devenit idolul publicului,iar datorită mărturiei lui Pausanias,avem cronici care atestă faptul că Orsippius a fost primul atlet care a alergat gol,gestului său dându-i o conotație practică,pentru că după părerea sa o persoană aleargă mult mai repede descătușat fiind de povara hainelor.







   - VARAZDAT - a fost un sportiv din Armenia care a câștigat turneul olimpic de box din timpul Jocurilor Olimpice din anul 291 î.Hr.Tinerii din elita aristocrației armene erau antrenați de mici pentru o viață diciplinată și ordonată în care primau antrenamentele la box,lupte,haltere și exercițiile militare.




   - CYNISCA DIN SPARTA - deși la început Jocurile Olimpice îi aveau ca participanți în exclusivitate pe bărbați,cu timpul,încet,încet,și femeile au început să-și facă loc,atrase fiind de gustul competiției.Cea mai cunoscută dintre ele a fost Cynisca din Sparta,care a câștigat cursa de care trase de 4  cai în anul 396 î.Hr. și în anul 392 î.Hr.,devenind peste ani un simbol pentru creșterea socială a femeilor.

   - POLYDAMAS - nu se știu foarte multe lucruri desprepalmaresul său la Jocurile Olimpice,deoarece nu există consemnări despre acest lucru,totuși trebuie menționat faptul că statuia sa este una dintre cele mai mari și mai impunătoare,iaracest lucru demonstrează importanța sa în viața sportivă.Totuși,ca mulți alții Polydamas a fost recunoscut pentru actele sale din afara vieții sportive,forța sa fiind asemuită cu a legendarului Hercule.
                                                                              

   - ONOMASTUS DIN SMYRNA - a fost primul campion de box în cea de-a 23-a Olimpiadă,cea din anul 688 î.Hr.,de la el avem și primele reguli din box,scrise în greaca veche și tot el deține recordul pentru cele mai mute titluri olimpice,adică patru,urmat fiind îndeaproape de Laszlo Papp,un mare boxer din sec.XX,care are în palmaresul su 3 titluri olimpice.









     
                               Hai pa și clar give me a five
                                                              Alina




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu