marți, 23 aprilie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Topul sportivilor antici II





   - MELANKOLAS - de proveniență din Caria (o regiune din Turcia de astăzi),acesta a fost boxerul care dea lungul carierei sale nu a fost învins niciodată.Stilul său de box era unul aparte care punea mare accent pe defensă și nu pe încercarea sa de a-și lovi adversarul,astfel acestuia zădrnicindu-i-se planurile și crescându-i frustrarea și astfel meciul putea fi ușor câștigat.



   - CHIONIS DIN SPARTA - a fost un atlet cu reală îndemânare la săritura în lungime,notabilă fiind săritura sa de la Olimpiada din anul 656 î.Hr. când a stabilit recordul la 7,05 m.De remaecat este faptul că toate aceste realizări nu au fost intensificate de surplus vitaminic și echipamente de instrucție ceea ce face ca performanța lui și a celorlalți sportivisă fie cu atât mai onest și mai adevărat sportiv.


   -DIAGORAS DIN RHODOS - este cel mai cunoscut atlet care face parte din cea mai cunoscută și longevivă familie de sportivi a lumii antice.Acesta a câștigat întrecerile de box de la Olmpiada din anul 464 î.Hr.Fii și nepoții săi au fost deasemeni sportivi participanți la Jocurile Olimpice,iar remarcabil a fost momentul în care în timpuk celei de-a 84-a Olimpiadă,fiii săi Damagetos și Akousilaos și-au ridicat tatăl pe umeri și împreună,împărțind victoria,au salutat mulțimea.
 

    - THEAGENES DIN THASOS - a devenit cunoscut din copilătie,de când avea 9 ani și a ridicat o statuie de bronz din piața orașului,promițând încă de atunci,până când a devenit atletul complet care a câștigat Jocurile Olimpice din anul 480 î.Hr.Mitul său merge mai departe de atât,în hurul său planând suspiciunea că ar fi fiul lui Heracles.






   - MILO DIN CROTON - cam toți marii istorici s-au pus de acord că acesta a fost cel mai mare sportiv al lumii antice,iar în îndelungata sa carieră de peste 30 de ani,s-a impus în lupte,fizicul său impresionant și bine conservat a dus numeroase lupte,în toate impunându-și victoria pracricând o apărare și un atac extre, de inteligente.
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu