luni, 8 septembrie 2014

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Mistere neezolvate din antichitate II

 Marea Galileii, structura monumentala, structura misterios
  - STRUCTURĂ  CIRCULARĂ NECUNOSCUTĂ SUB MAREA GALILEEI - în anul 2003 cercetătorii au descoperit o structură circulara necunoscută sub Marea Galileei.Măsoară 70 m în lungime,10 m în înălțime și cântărește în jur de 60 000 tone.Poate avea o vechime de până la 12 000 de ani și care se presupune că ar fi putut avea un scop ceremonial.

   - PANTOFI ASCUNȘI ÎN TEMPLELE EGIPTENE - în anul 2004,arheologii au descoperit în templele egiptene, ascunsă într-un borcan printre alte artefacte,o comoară neobișnuită,7 perechi de pantofi.Deși motivul pentru care au fost puși acolo este necunoscut,știm că două dintre aceste perechi aparțineau unor copii,iar ceilalți aveau drept stăpân o persoană cu probleme medicale la unul dintre picioare.

Baiae Tunele
   - TUNELURILE BAIAE - acum 2000 de ani în Templul Baiae veneau o mulțime de oameni pentru efectele benefice ale apelor minerale.În anul 1960 în timp ce erau explorate aceste ruine,a fost descoperit un tunel îngust cu deschidere spre răsărit cu un puternic miros de gaze vulcanice.Acest lucru indică faptul că ritualurile au fost un factor important în timpul construcției tunelurilor.

antilope arcuri amprenta
   - AMPRENTA DIN ANTELOPE SPRINGS - la începutul verii anului 1968, vânătorul amator Wiliam J. Meister și-a dus familia într-o excursie la Antelope Springs. Aici a găsit o fosilă care semăna cu amprenta unui picior,însă sub aceasta se afla de fapt două fosile trilobate pe care le-a dat spre cercetare specialiștilor și de aici am aflat că avea o vechime de peste 600 de milioane de ani.

piramidă de Hellinikon
   - PIRAMIDA LUI HELLINIKON - este una dintre cele 16 piramide din Grecia și cea mai cunoscută.În „Description of Greece”,Pausanias a prezentat-o ca fiind o structură ca o piramidă și aici ar fi avut loc o bătălie în urma căreia ar fi fost construit un mormânt comun ale celor două părți beligerante,cândva în jurul anului 3000 î.Hr.Cel mai mare mister al acestei piramide,este faptul că nu se știe exact cine a construit-o și din ce,această piramidă fiind mult mai veche decât cele egiptene.

                                                                      BONUS
Sursa: YouTube

Hai pa și clar give me a five 
                Alina


                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu