joi, 26 ianuarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Bizarerii geografice

   Geografic vorbind,cel mai lung nume îi este atribuit unui deal din Noua Zeelandă : Taumatawhakatangihangak oauauotamateaturipukaka pikimaungahoronukupokaiwhe nua kitanatahu.

   Cel mai lung nume al unui sat este Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll lantysiliogogogoch şi este situat în Ţara Galilor.

   În partea opusă cel mai scurt nume este al unui râu din Norvegia,şi anume:A.

   Lesotho,Vatican şi San Marino sunt singurele ţări complet înconjurate de o altă ţară ( Lesotho este înconjurată de Africa de Sud,iar Vaticanul şi San Marino se găsesc în mijlocul Italiei ).

   Ca suprafaţă,cel mai întins oraş din lume este Hulunbuir din Mongolia care are 263,953 km pătraţi.

   Cea mai mare temperatură a fost înregistrată în Libia la El Azizia ( 136 grade Fahrenheit ),iar cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Vostok,în Antarctica ( - 134 grade Fahrenheit ).De menţionat este şi faptul că cea mai constantă temperatură se găseşte în vestul Australiei (96 de grade Fahrenheit pe tot timpul anului).

   Genul ăsta de curiozităţi sper să nu vă plictisească,ba poate chiar să vă ajute în concursurile de cultură generală la care puteţi cîştiga mulţi bani.Aşa că baftă tuturor,iar eu vă spun hai pa şi clar give me a five    
                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu