luni, 30 ianuarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Jocurile Olimpice - începuturi

   - Nu se ştie cu exactitate care a fost ideea iniţiatoare a Jocurilor Olimpice. Legendele spun că Hercule,cel mai puternic om de pe Pământ,fiul lui Zeus şi al reginei Alcmena,a organizat o cursă de alergare cu cei 4 fraţi ai săi în Olimpia,iar de atunci,odată la 4 ani,se organizează întreceri sportive - la început la 5 ramuri ale sportului:alergare,aruncarea suliţei,aruncarea pietrei (discului),box şi lupte -,iar câştigătorii erau încununaţi cu ramuri de măslini.

  - Din scrierile istorice ştim faptul că primele Jocuri Olimpice s-au ţinut în anul 776 îHr.,iar singurul eveniment surprins şi rămas în analele istoriei  a fost prima cursă de alergare de 192,27 m câştigată de Corebos.



   - În timpul Jocurilor Olimpice toate războaiele erau suspendate,pentru a le asigura participanţilor şi spectatorilor un climat propice de joc.Singurii care au încălcat această regulă au fost spartanii,iar consecinţele au fost interzicerea participării lor la Jocuri.

   - La început,jocurile durau 5 zile:în primele 3 zile se punea accent pe întrecerile sportive,iar ultimele două zile erau consacrate ritualurilor şi sărbătoririi.

   - La greci,noţiunea de întrecere sportivă a fost legată întodeauna de ritualurile funeraliilor şi de sărbătorire a eroilor.

   - Escaladarea Muntelui Olimp de către un grup de arheologi germani în anul 1875,l-a inspirat pe baronul Pierre de Coubertin să propună o variantă modernă a Jocurilor Olimpice,în sensul că dacă la jocurile antice accentul se punea pe sportivii amatori,iar sportul nu avea decât de câştigat,acum participanţii vor fi sportivi profesionişti,pregătiţi şi antrenaţi fiecare în categoria sportivă pe care o practicau.


   BONUS pentru că sunt în perioada mea Bruno Mars,pentru voi toţi,cu drag Grenade



                      Hai pa şi clar give me a five         
                                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu