miercuri, 11 ianuarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Coincidenţe extraordinare

   Viaţa ne oferă de multe ori ocazii,oportunităţi de care noi toţi profităm aşa cum putem.Se întâmplă totuşi uneori coincidenţe inexplicabile care măcar la nivel de percepţie ne duc cu gândul la supranatural.
  - În anul 1920,sscriitoarea americană Anne Parrish se plimba cu soţul său pe străzile Parisului.Intră într-o librărie şi în timp ce îi povestea soţului său despre cartea preferată a copilăriei sale "Jack Frost şi alte povestiri",o găseşte pe unul dintre rafturi,o deschide,iar pe prima pagină era scris "Această carte îi aparţine lui Anne - Anne Parrish,Weber Street,Colorado Springs".
  - În anul 2002,doi fraţi gemeni de 70 de ani au murit la căteva ore distanţă unul de celălalt,pe aceeaşi şosea din nordul Finlandei.Primul a murit într-o coliziune cu un camion la doar un kilometru distanţă de locul unde a decedat tot în urma unui accident şi  fratele său.
  - În secolul al XIX-lea,scriitorul american Edgar Allan Poe a scris o carte intitulată "Aventurile lui Arthur Gordon Pym" în care sunt narate experienţele a patru supravieuitori ai unui naufragiu,care după ce au petrecut multe zile în barcă au hotărât să îl omoare şi să îl mănânce pe stewardul Richard Parker.În anul 1884 după scufundarea vasului Mignonette au supravieuit patru oameni,iar trei dintre ei au hotărât la fel să îl omoare şi să îl mănânce pe stewardul al cărui nume era tot Richard Parker.
  - În Monza,Italia,regele Umberto I şi-a descoperit în proprietarul unui mic restaurant,sosia.Coincidenţele merg insă şi mai departe : cei doi bărbaţi s-au născut în aceeaşi zi şi în acelaşi an,în acelaşi oraş,s-au căsătorit fiecare cu câte o femeie pe care o chema Margherita,iar în ziua în care regele a fost încoronat, sosia sa a deschis restaurantul şi în ultimul rând în ziua în care patronul restaurantului a murit,regele a fost asasinat de un anarhist.
  - În anul 1883,Henry Ziegland s-a despărţit de iubita sa care deznădăjduită fiind,s-a sinucis.Îndurerat,fratele defunctei l-a împuşcat pe Henry,iar apoi plin de remuşcări s-a sinucis.Ziegland însă abia a fost atins de glontele care s-a înfipt într-un copac.Peste mulţi ani,Ziegland a hotărât să taie copacul,dar ţinân cont de faptul că acesta era de o mărime impresionantă,a hotărât  să îl detoneze cu dinamită.Suflul exploziei a propulsat glontele în capul lui Henry,omorându-l.
  -În anul 1975 un bărbat a fost lovit de un taxi în timp ce se plimba cu motocicleta.Un an mai tărziu,acelaşi bărbat a suferit un accident asemănător,doar că similitudinile merg şi mai departe. A fost lovit de acelaşi taxi,condus de acelaşi şofer care avea drept clienţi aceleaşi persoane ca şi în urmă cu un an.
  - În 1953,reporterul de televiziune Irv Kupcinet se afla la Londra pentru încoronarea reginei Elisabetei a II - a.Într-unul din sertarele din camera sa de la hotelul Savoy a găsit câteva obiecte inscripţionate cu numele bunului său prieten,Harry Hannin,un cunoscut baschetbalist.Curios este faptul că în acelaşi timp Hannin descoperea în sertrul camerei sale de la hotelul Meurice din Paris,o cravată inscripţionată cu numele lui Kupcinet.

                                   Hai pa şi clar give me a five
                                                                   Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu