marți, 13 martie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Boli fără cauză

   Există boli ciudate care nu au o cauză cunoscută sau cel puţin n-a fost încă descoperită.Acestea sunt boli rare care au un singur lucru în comun,şi anume faptul că au simptome neobişnuite.

  - Sindromul Războiului din Golf - este o boală pe care o acuză veteranii din războiul din 1991 din Golful Persic şi care se caracterizează prin tulburări ale sistemului imunitar,oboseală cronică,pierderea controlului muscular,dureri de cap,pierderea echilibrului,dureri musculare şi articulare,probleme ale pielii, dificultăţi de respiraţie.

  - Boala Secolului XX - cunoscută şi sub numele de Sensibilitate chimică multiplă şi este o afecţiune cronică ce se caracterizează prin efecte adverse dacă au fost expuşi la substanţe chimice ca:fum,pesticide,materiale plastice,parfum, petrol sau vopsele.

  - Sindromul omului rigid - este şi ea o boală rară care îi dă bolnavului spasme musculare,o sensibilitate sporită la stimuli,iar asta duce de multe ori la agorafobie (teama de spaţii deschise),din frica de a nu se lovi sau auzi zgomote stridente,dar un lucru important de menţionat este faptul că afectează de două ori mai multe femei decât bărbaţi.

  - Boala Morgellos - se caracterizează prin senzaţia de înţepături sau muşcături de insecte,care duc la leziuni ale pielii ca erupţii cutanate sau răni deşi există unii cercetători care susţin faptul că pielea afectată are cauze naturale provocate de plante otrăvitoare sau de infecţii.

  - Sindromul vărsăturilor ciclice - care este caracterizată prin atacuri de greaţă intensă,vărsături,dureri abdominale şi migrene.Boala se dezvoltă de obicei în timpul copilăriei şi poate persista până când subiectul devine adult şi se manifesta de până la 12 ori pe oră şi un episod putea dura şi până la 3 săptămâni.

  - Hipersensibilitate electromagnetică - este o afecţiune în care oamenii prezintă simptome ce sunt cauzate de expunerea la câmpuri electromagnetice.Majoritatea studiilor efectuaue până acum au arătat că cei care suferă de sensibilitate electromagnetică sunt în imposibilitatea de a distinge între expunerea la câmpuri electromagnetice reale şi placebo.

  - Boala datului din cap - simptomele sunt foarte ciudate deoarece apar atunci când victima începe să mănânce,iar efectul este imediat:îşi scutură capul necontrolat.Crizele sunt scurte şi se opresc imediat ce bolnavul se opreşte din mâncat şi se încălzeşte.

  - Boala Meteoritului Peruvian - a fost identificată de când Meteoritul Carancas a căzut pe 15 septembrie 2007,în Peru.Impactul cu solul a creat un crater,iar stropii de apă fierbinte ce s-au revărsat după impact au cauzat celor prezenţi simptome inexplicabile asemănătoare cu otrăvirea cu arsenic.

  - Boala transpiratului excesiv - se pare că motivul apariţiri acestei boli este o igienă inadecvată.Un lucru interesant de menţionat este că Anglia a avut două epidemii ale acestei boli : una în 1485 şi alta în 1551.

  - Sindromul capului care explodează - este o afecţiune care provoacă suferinţă din cauza unor zgomote puternice care se propagă din interiorul capului şi care sunt descrise ca o explozie sau o sonerie.Poate apărea în timpul somnului şi este însoţit de obicei de durere.Cauza acestei boli poate fi stresul sau oboseala extremă,iar asta duce la un sentiment de anxietate însoţit de un ritm cardiac crescut.

                         Hai pa şi clar give me a five
                                                            Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu