marți, 20 martie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Legende despre sfinţi

   Sf. Dymphna - a fost fiica unui rege păgân,care s-a convertit la creştinism,dar a ascuns această informaţie tatălui său.După ce mama sa a murit,regele,înebunit de durere,a decretat că nu se va recăsători decât cu o femeie care ar fi măcar la fel de frumoasă ca şi răposata sa soţie.Timpul a trecut şi Dymphna a devenit o tânără frumoasă ce i-a atras atenţia tatălui său,care a hotărât să se căsătorească cu ea.Îngrozită,fata a fugit,ajutată fiind de un preot de încredere,dar din nefericire oamenii regelui au găsit-o,iar pentru că nici sub tortură,fata nu s-a lăsat înduplecaă să se mărite cu propriul ei tată,acesta a ucis-o,ea devenind astfel patroana victimelor incestului şi a bolnavilor mintali.




   Sf. Margareta din Antiohia - a fost fiica unui preot păgân,care împotriva  dorinţei tatălui său s-a convertit la creştinism.Înfuriat,tatăl său alături de cel care ar fi trebuit să-i fie fetei soţ,au raportat-o la autorităţi,iar ea a fost închisă.Legenda spune că în închisoare i s-ar fi arătat diavolul,care neputând să o facă să se îndoiască de credinţa ei a luat forma unui balaur şi a înghiţit-o. Margareta ar fi străpuns burta dragonului cu propria sa cruce,dar asta nu i-a făcut pe cei care o acuzau să se înverşuneze şi mai mult.Au încercat să o ardă de vie şi să o înece,dar de fiecare dată ea a reuşit să scape nevătămată.Mulţi din cei care au asistat la aceste încercări eşuate  de execuţie,s-au convertit şi ei.În cele din urmă,Margareta a fost omorâtă prin decapitare,ea devenind protectoarea noilor născuţi.

   Sf.Bartolomeu - a fost unul din apostolii lui Iisus,care după înălţarea la cer a acestuia şi-a dedicat viaţa propovăduind Evanghelia prin lume.Autorităţile din Armenia l-au prins şi pentru că nu s-a dezis de credinţa sa,a fost jupuit de viu şi apoi a fost crucificat.










   Sf. Christopher - pe numele său adevărat Marmaritae, a fost un sclav care s-a convertit la creştinism,deşi ţinând cont de provenienţa sa, - un trib de undeva din Africa de Nord - ,unde alte zeităţi erau adulate cu ardoare,făcea ca apartenenţa sa la creştinism să fie cu atât mai apreciată.










   Sf. Roch - a fost un nobil care a renunţat la viaţa sa îndestulată şi la averea sa pentru a lucra cu bolnavii de ciumă.Când el însuşi s-a molipsit cu teribila boală,a plecat şi s-a retras singur în pădure,fără alt suflet alături,decât un câine care să-i ţină companie. Câinele său credincios îi lingea în fiecare zi rănile de pe piciorul său,până în momentul în care s-a vindecat.Odată întors printre oameni,vestea vindecării sale miraculoase n-a fost pe placul autorităţilor care l-au închis pe viaţă.Câinele său i-a rămas alături,astfel în momentul canonizării,el a devenit patronul câinilor şi al bolnavilor.




   Sf. Agatha - a fost o femeie frumoasă care i-a respins avansurile unui judecător local,Quintianus. Ofensat,acesta a ordonat ca frumoasa femeie să fie închisă într-un bordel,dar aceasta a rezistat,timp de o lună,avansurilor bărbaţilor,prin post şi rugăciune.Acest lucru l-a înfuriat şi mai rău pe judecător,care a ordonat să fie biciuită,iar sânii săi să fie tăiaţi.Se spune că în acea noapte Sf. Petru a apărut şi i-a vindecat rănile.În ziua următoare,din ordinul magistratului,Agatha a murit arsă pe rug,ea devenind astfel patroana bolnavelor de cancer la sân.

   Sf. Lucy - a fost o tânără care a refuzat să se căsătărească cu tânărul ales de mama sa,hotărând să-şi dedice viaţa lui Iisus.Bărbatul părăsit a raportat-o autorităţilor care erau ostile creştinilor.A fost torturată,i-au fost scoşi ochii şi apoi ucisă.Legenda spune că Dumnezeu i-a redat vederea înainte de a muri,ea devenind astfel patroana orbilor.










                                       Hai pa şi clar give me a five
                                                                         Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu