luni, 12 martie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Rivalitate declarată

   Omul vs. natura - aceasta este o rivalitate care durează din cele mai vechi timpuri şi oricâte eforturi a depus omul pentru a suprima natura,aceasta a găsit întodeauna o cale de a răspunde înapoi.A cui va fi victoria nimeni nu ştie,dar clar este interesant de speculat.






   Ali vs. Frazier -  când vine vorba de înfruntări,în top întodeauna vor fi menţionaţi Cassius Clay alias Muhammad Ali şi Joe "Smokin" Frazier care fără îndoială sunt cei mai mari rivali din istoria boxului.Dacă în "Lupta secolului" din 1971,după 15 runde Frazier i-a zdrobit maxilarul lui Ali,în al doilea meci susţinut de cei doi în 1975,după 14 runde Ali                                            a fost declarat câştigător,dar rivalitatea dintre ei s-                                         a extins şi în afara ringului.

   Echipa A vs. Echipa B - cea mai la îndemână competiţie în zilele noastre este cea din sport.Întodeauna există o echipă A care concurează împotriva unei echipe rivale,B.Fie că e vorba de fotbal,baschet,rugby sau ping-pong,rivalitatea se simte naturală şi de la sine înţeleasă.






   Dreapta vs.Stânga - în politica globală contemporană evoluţia a tins întodeauna către o opoziţie între Dreapta şi Stânga,deoarece aripa dreaptă reprezintă valorile tradiţionaliste şi conservatoare în timp ce aripa de stânga militează pentru valorile liberale,social-progresiste,deşi de    menionat este faptul că de-a lungul istoriei am avut parte şi de dictatori de dreapta şi de stânga.

   Coyote vs. Roadrunner - sunt inamici declaraţi din desenele animate,alături de Tom şi Jerry sau Baloo şi Sher Khan,iar faptul că Roadrunner are impenetrabilitatea lui Superman,bate toate legile gravitaţiei şi are viteza unui supersonic,îl face pe Coyote să dorească cu disperare să-l prindă.


   Kasparov vs. Deep Blue - Gary Kasparov a fost considerat de către unii specialişti,cel mai mare jucător de şah din toate timpurile,a susţinut două meciuri împotriva lui Deep Blue un computer IBM. Dacă primul meci s-a terminat la egalitate,al doilea meci a înclinat balanţa în favoarea computerului. Deşi Kasparov a cerut o revanşă,cei de la IBM l-au pensionat pe Deep Blue.


   Heroes vs. Villains - lupta binelui împotriva răului aduce întodeauna în prim plan pe cei doi protagonişti care se înfruntă pentru salvarea lumii,dragostea vreunei fete sau convingerile solide ale fiecăruia.Aşa că Luke Skywalker vs Darth Vader,Harry Potter vs. Voldemort,ori Perry Ornitorincul vs. Dr.Doofenshmirtz vor  sfârşi veşnic prin a lupta şi a-şi susţine fiecare cauza.


   David vs.Goliat  - este lupta simbolică din Vechiul Testament dintre poporul lui Isdrael şi Filistini. Campionul Goliath,luptătorul uriaş,simbol al soldatului instruit îl înfruntă pe firavul David,cel înarmat cu o praştie.Era de aşteptat faptul că avându-l pe Dumnezeu de partea sa,David,viitorul rege al Israelului,îl va învinge pe măreţul Goliath cu o piatră bine ţintită între ochi,astfel demonstrând tuturor că credinţa poate învinge orice,iar aparenţele sunt înşelătoare.





   Ştiină vs. Religie - deşi au valori opuse,de la "crede şi nu cerceta",adică dependenţa de credinţă şi nevoia puternică de a cerceta şi demonstra adevărul absolut.Creaţionismul vs.Evoluţionism este cel mai clar exemplu al conflictului dintre tradiţional şi modern,dintre religie şi ştiinţă,iar pentru răspunsul la întrebări ca:"Care este originea Universului?","De ce suntem aici?" etc.,filozofii au găsit un singur răspuns general acceptat "că acolo unde se opreşte religia, începe ştiinţa şi viceversa."

                                         Hai pa şi clar give mr a five
                                                                          Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu