duminică, 4 martie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Oameni excentrici

   John Stuart Mill spunea că "Într-o societate,excentricitatea este formată dintr-o parte de geniu,plus o minte brici şi suficient curaj pentru a îndrăzni orice." De aceea m-am documentat despre câţiva oameni celebrii pentru excentricităţile lor.Sper să vă placă.

   Hetty Green - cunoscută ca " Vrăjitoarea de pe Wall Street "a fost la sfârşitul secolului al XIX-lea cea mai bogată femeie din lume,vestită pentru zgârcenia ei,devenind varianta feminină şi mai bună a lui Ebenezer Scrooge,deoarece făcea economii din gesturi excentrice,cum ar fi să locuiască în propria bancă pentru a nu trebui să plătească impozit şi pe casă sau faptul că atunci când fiul său s-a îmbolnăvit l-a dus fiul la un spital de caritate,dar odată recunoscută a preferat să îl îngrijească singură acasă.

   William Archibald Spooner - a rămas în istorie datorită fenomenului lingvistic pe care l-a iniţiat şi care îi poartă numele ( spoonerism ) şi care înseamnă adăugarea accidentală sau voită a literelor într-un cuvânt sau a cuvintelor în propoziţie.A fost profesor la Universitatea Oxford,iar spoonerismele sale din prelegeri au devenit atât de vestite încât la cursurile sale pe lângă studenţi,aula era plină de oameni veniţi să guste din picanteriile exprimării sale voit greşite.

   Simeon Ellerton - a fost un fanatic al fitness-ului din secolul al XVIII- lea,care s-a angajat să facă comisioane pentru cunoscuţi,dar pe drum căuta mereu pietre cu care să îşi construiască o casă,dar neobişnuit era faptul că le purta pe cap.După ce a strâns suficiente pietre pentru a-şi construi căminul,restul vieţii sale a purtat în locul pietrelor,o pungă,pentru că după ce a purtat atâţia ani greutăţi,era neobişnuit şi inconfortabil să renunţe de tot la povară.

   John Christie - a fost un nobil britanic care nu punea mare preţ pe etichetă, deşi în cercurile britanice înalte,eticheta era principala conduită acceptată.Cu toate acestea,Christie încălca cu frecvenţă aceste reguli,memorabil fiind momentul când aflându-se la Operă alături de regină,şi-a scos ochiul de sticlă şi i-a cerut suveranei sale să-i împrumute batista,ca să îl lustriască.

   Oscar Wilde - este poate cel mai cunoscut dintre cei prezentaţi,dar într-o perioadă în care conservatorismul moral era la rang de virtute,el ca tânăr student la Oxford,ieşea veşnic în evidenţă prin hainele sale excentrice şi mai ales prin faptul că era însoţit de un homar pe care îl ţinea în lesă.

   Sir George Sitwell - a studiat designul de grădină,dar enervat de viespiile care zburau nestingherite în perioada mai-septembrie,a inventat un pistol special pe care frecvent îl folosea pentru decimarea speciei de la el din grădină.O altă excentricitate a sa era faptul că toate vacile de pe domeniul său din Derbyshire erau pictate în albastru şi alb fără alt motiv decât ca bovinele să arate bine.

  Gerald Tyrwhitt Wilson - un alt tip absolut special.Şi el avea mania animalelor de companie ajustate, astfel încât porumbeii săi erau viu coloraţi,la fel ca şi girafa sa pe care o plimba frecvent.De menţionat este şi faptul că în Rolls Royce-ul său,şoferul a fost obligat să introducă un clavecin pentru momentele în care Gerald se simţea meloman.

   William Buckland - şi-a transformat casa în grădină zoologică,iar la petrecerile sale invitaţii se înfruptau din animalele din curte (crocodili,pantere sau şoareci),iar excentrica gazdă a mărturisit că probabil a mâncat multe lucruri ciudate,dar n-a mâncat inima unui rege.

   Francis Egerton - moştenitor al unei averi impresionante,era cunoscut pentru cinele ţinute pentru câinii săi şi ai cunoscuţilor,câini care erau îmbrăcaţi după ultima  modă,frac complet şi inclusiv pantofi.

   Jemmy Hirst - este una dintre cele mai neobişnuite făpturi,poate şi datorită faptului că operele sale de caritate se desfăşurau astfel : invita din când în când nevoiaşii la conacul său,pentru a se înfrupta pe săturate din bucate alese,doar dacă nu aveau nici o obiecţie că o serveau dintr-un sicriu.La fel de cunoscut este şi pentru faptul că la partidele de vânătoare de vulpi în loc de câini,el antrena porci.

   În speranţa că nu v-a plictisit bombardamentul de oameni făptuitori de bizarerii fruntaşe vă spun hai pa şi clar give me a five
                                                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu