marți, 10 aprilie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Cele mai periculoase ţări pentru creştini

   - LAOS - are o populaţie de 6,4 milioane de locuitoriîn - în cea mai mare parte budişti - ,iar atitudinea guvernului comunist faţă de creştini este deschis ostilă deoarece bisericile catolice sau ortodoxe sunt interzise şi oricărei persoane adepte a creştinismului îi este interzis să acceadă la o funcţie publică.
   - UZBEKISTAN - presiunea regimului uzbek asupra creştinilor a crescut din anul 2010 de când islamiştii au devenit făţiş ostili faţă de creştinii care au suferit bătăi sau respingere socială.
   - IRAK - violenţa asupra creştinilor din Irak este în creştere,deoarece statistic vorbind numărul victimelor care au fost rănite sau ucise s-a triplat,iar atacurile au avut ca motiv convingerile religioase ale acestora.
   - YEMEN - aici legea spune că străinii au libertatea religioasă limitată,iar localnicilor nu li-i se permite să renunţe la islam,iar cei ce se împotrivesc sunt persecutaţi.
   - MALDIVE - legea interzice practicarea oricărei alte religii,cu excepţia islamului,cum la fel este interzis şi importul de literatură creştină.
   - SOMALIA - este periculos pentru oricine să trăiască acolo dar pentru creştini riscul este mult mai mare deoarece insurgenţii islamişti îi execută în public pentru a-i da de exemplu pe toţi creştinii care-şi declară convingerile religioase - altel decît cele permise - astfel încât cea mai mare parte dintre creştini au părăsit ţara.
   - ARABIA SAUDITĂ - aici nu există libertate religioasă,orice alt cult non-musulman este absolut interzis,iar convertirea la creştinism este pedepsită cu moartea.
   - AFGANISTAN - talibanii îi împuşcă în public pe creştini,iar social vorbind aceştia nu au voie să se întâlnească în public,cu atât mai puţin să le fie permise bisericilor de profil să funcioneze.
   - IRAN - aici creştinii au fost arestaţi,iar presiunea asupra bisericilor creştine este extrem de ridicată deoarece sunt în permanenţă hărţuiţi de către guvern.
   - COREA DE NORD - regimul comunist consideră că religia de orice fel este o crimă,deoarece coreenii nu au nici o apartenenţă religioasă,ei fiind atei şi oricine deţine o Biblie în Corea de Nord este pasibil de execuţie sau în cel mai bun caz de lagăr pe viaţă.

                             Hai pa şi clar give me a five
                                                           Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu