joi, 12 aprilie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Oameni ce şi-au vândut sufletul diavolului

   - PAPA SILVESTRU AL II-LEA - un erudit al vremurilor sale ( sec. X d.Hr.), care avea solide cunoştinţe în matematică,astronomie şi mecanică,este creditat ca inventatorul ceasului cu pendul şi responsabil pentru introducerea cifrelor arabe în Europa de Vest.După moartea sa în anul 1003,s-au ridicat voci care au susţinut faptul că mintea sa strălucită este un rezultat al pactului pe care acesta l-ar făcut cu diavolul,deşi mult mai plauzibil ar fi deranjul pe care respectivii l-au simţit deseori când Papa avea contacte cu oamenii de ştiinţă din lumea arabă.

   - NICOLO PAGANINI - este unul din cei mai mari violonişti din toate timpurile,cu o tehnică desăvârşitâ,ce a stârnit multe invidii,de aici şi zvonul că diavolul îi stăpâneşte sufletul şi cu ajutorul său poate interpreta cu uşurinţă bucăi muzicale solicitante.În realitate,Paganini a avut conflicte cu Biserica şi de aici au pornit zvonul conform căruia,harul şi uşurinţa cu care cântă,precum şi refuzul de a lua parte la întrunirile bisericeşti,sunt consecinţa unui aranjament nefiresc cu necuratul.

   - GILES DE RAIS - este descendentul unei distinse familii din Bretania,dar odată ce şi-a risipit averea a apelat la serviciile oculte ale lui Francesco Prelati, care i-a promis că îl va ajuta să îşi recupereze tot ce a pierdut,dacă avea să sacrifice sânge pur,nevinovat,de copii,astfel că a ucis şi violat în jur de 200 de copii,iar pentru aceste orori a fost condamnat la moarte.

   - GENERAL JONATHAN MOULTON - şi-a început cariera militară luptând sub drapelul regelui George şi,a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din New Hampshire.Legendele locale spun că odată pe lună,diavolul îi umplea cizmele cu aur,iar la moartea sa se pare că trupul i-a dispărut din sicriu,iar în loc a fost lăsată o cutie cu monede ce aveau inscripţionate pe ele chipul diavolului.

   - PĂRINTELE URBAIN GRANDIER - a fodst un preot catolic francez,care a fost găsit vinovat şi ars pe rug pentru vrăjitorie.La proces el a prezentat un document care din spusele sale era însuşi pactul pe care l-a făcut cu diavolul şi în care preotul se lega să renunţe la celibat,să recurgă la beţie trei zile pe săptămână,odată pe an să dea ofrandă de sânge în numele lui Satan,să calce în picioare lucrurile sfinte şi să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu.

   - CORNELIUS AGRIPPA - a fost unul din cei mai importanţi scriitori ai Renaşterii,autor al unor lucrări despre ştiinţele oculte.În anul 1535,el a fost găsit vinovat de practicarea vrăjitoriei şi condamnat la moarte.

   - JOHANN GEORG FAUST - a fost un alchimist,astrolog şi magician al Renaşterii din Germania.Viaţa sa a devenit sursă de inspiraţie pentru opera lui Goethe,"Faust",în care doctorul face o înţelegere cu diavolul ,dar după 16 acesta regretă înţelegerea făcută şi vrea să rupă pactul,motiv pentru care diavolul îl ucide cu brutalitate.

   - SF. TEOFIL - a fost un cleric care şi-a vândut sufletul diavolului în schimbul unei funcţii ecleziastice.Peste ani,temându-se pentru sufletul său,Teofil s-a răzgândit şi prin post şi i-a cerut Fecioarei Maria iertare,iar aceasta se spune că i-a apărut în vis şi i-a acordat iertarea.

Sursa You Tube - PAULA SELING - "Ridica-voi ochii mei"

                                         Hai pa şi clar give me a five
                                                                       Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu