marți, 10 aprilie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Sărbătorile şi originile lor

   - Ziua Îndrăgostiţilor (Valentine' Day) - se sărbătoreşte pe 14 februarie,când îndrăgostiţii îşi dăruiesc unul altuia felicitări de Sf. Valentin,flori şi bomboane. Originea acestei sărbători vine încă din timpul Imperiului Roman când un preot creştin (Valentin) a fost persecutat,deoarece a oficializat căsătorii între tineri cărora li-i se interzisese să  aibe relaţii.

   - Ziua Mamei - o celebrăm în fiecare an pe 8 Martie şi e o zi în care se sărbătoreşte femeia în general şi mamele în special,deşi această sărbătoare a avut iniţial o factură religioasă,deoarece această zi îi era închinată Bisericii Mame.

   - Halloween - se celebrează pe 31 octombrie când toată lumea se costumează pentru petrecerile speciale cu temă,se vizionează filme de groază şi se vizitează case bântuite.La origine aceasta este o sărbătoare păgână,31octombrie fiind ultima zi din a doua lună a ultimului anotimpcal al anului,ziua următoare marcând începutul iernii pe care celţii o asociau cu moartea şi cu sacrificarea animalelor pentru a asigura hrană pentriu anotimpul neproductiv şi neprietenos ce se apropie.

   - Crăciunul - este alături de Paşte cea mai mare sărbătoare creştină,care celebrează naşterea lui Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu,cel care s-a sacrificat pe cruce pentru a plăti greşelile întregii omeniri.

   - Paştele - sau Ziua Învierii este alături de Crăciun cele două sărbători marcante ale creştinătăţii,cea ce marchează Învierea Domnului şi sfârşitul Postului Mare de 40 de zile când toţi credincioşii încearcă să elimine din produsele lor alimentare carnea şi grăsimile,pentru a marca într-un mod pios şi umil sacrificiul făcut de Fiul Domnului.


                             Hai pa şi clar give me a five
                                                             Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu