joi, 3 mai 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Cele mai uzitate dialecte

   Principalul mijloc de comunicare este limbajul,de aceea am căutat cele mai uzitate şi mai răspândite dialecte,limbaje de pe pământ,dar aştept şi sugestii :

   - Franceză - o limbă romantică folosită în Belgia,Canada,Rwanda,Camerun, Haiti şi da Franţa.

  - Portugheză - după ce în sec.al XII-lea,Portugalia şi-a câştigat independenţa faţă de Spania şi avându-l ca vârf de lance pe exploratorul Vasco da Gama,şi-a extins teritoriile,astfel că găsim vorbitori de portugheză în Brazilia,Macao, Angola,Mozambic.

   - Arabă - una din cele mai vechi limbi din lume,este vorbită în special în Orientul Mijlociu în Arabia Saudită,Kuweit,Irak,Siria,Iordania,Liban,Egipt.

   - Rusa - este vorbită de de aproape 300 de milioane de oameni din fostele ţări ale Uniunii Sovietice,dar şi în SUA,ţinând cont de faptul că Alaska a fost cumpârată de la ruşi.

   - Spaniola - îndrăgită de "corasonurile ce bat pentru toţi Luişii Miguelii ce suferă pentru o senorita focoasă",este vorbită de 400 de milioane de locuitori ai Mexicului,Americii Centrale şi Americii de Sud ( fără Brazilia ) şi bineînţeles în Spania.

   - Engleza - este vorbită de peste 500 de milioane de oameni din Anglia,SUA, Australia,Africa de Sud,Canada,Hong Kong,Noua Zeelandă,Zimbabwe.

   - Mandarina - este cea mai vorbită limbă de pe planetă,ţinând cont de faptul că doar în China trăiesc un miliard de oameni vorbitori de mandarina.

                        Hai pa şi clar give me a five
                                                          Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu