marți, 1 mai 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Vikingii - mit sau realitate

  - Imaginea creată de mulţi dintre noi despre vikingi este aceea a unor bărbaţi blonzi,violenţi,care se îmbrăcau cu pelerine din blănuri şi purtau pe cap coifuri împodobite cu coarne.Dezvoltarea lor ca şi popor a luat avânt din sec.VIII,deşi nu putem vorbi despre vikingi ca despre o naţie,deoarece,de fapt,viking poate fi tradus în sens larg cel care participă la o expediţie pe mare.

   - Din ceea ce ştim vikingii au un aspect sălbatic,dar printre cele mai frecvente artefacte descoperite,au fost obiecte de igienă personală.În ceea ce priveşte faptul că erau descrişi ca fiind luptători masivi,se pare că această clasificare era exagerată,deoarece aceşti luptători nordici aveau în medie o înălţime de1,70 m.

   - Din scrierile vechi,daneze,aflăm că vikingii nu obişnuiau să bea din cupe în formă de craniu,de fapt ca să întărească parcă acest lucru putem spune că nu au fost descoperite în nici una din săpăturile arheologice vreo dovadă în acest sens,în schimb se pare că aceştia obişnuiau să bea din cupe în formă de corn.

   - Se pare că vikingii foloseau ca arme de luptă topoare şi săbii zimţate cu un aspect fioros şi cu rezultate optime la fiecare folosinţă,deoarece aceştia erau fierari iscusiţi,nu doar luptători desăvârşiţi.

   - Vikingii sunt originari din Peninsula Scandinavică,dar de aici ei s-au răspândit până în Rusia,Africa de Nord sau America de Nord,iar motivul acestei expansiuni şi migraţii este folosirea optimă a rutelor comerciale.

   - Având reputaţia unor războinici iscusiţi,era absolut natural să fie deasemeni nişte războinici de temut,dar şi respectaţi.Ca dovadă regele Charles al III-lea,le-a permis să se aşeze în nordul Franţei,creând o alianţă prin uniunea fiicei sale cu conducătorul viking,în schimb aceştia urmând să îi păzească graniţa de nord a regatului.

   - Deşi raidurile lor erau extrem de violente,incursiunile în teritoriul inamic fiind extrem de sângeroase,vikingii nu au atins niciodată cruzimea barbarilor,dar nu ştiu dacă asta conta foarte mult,deznodământul fiind aproape similar,iar vremurile de atunci erau unele violente.

                                         Hai pa şi clar give me a five
                                                                             Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu