miercuri, 2 mai 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Oameni cu flavour

   Multe din mâncărurile pe care le iubim au primit numele creatorului lor sau numele celui sau celei care l-a inspirat pe bucătar în crearea respectivului fel de mâncare,dar pot primi sugestii şi adăugiri la lista mea cel mai probabil incompletă:

   - Nellie Melba - celebră cântăreaţă de operă care în anul 1893 l-a inspirat pe apreciatul Chef Escoffer să creeze un desert cu piersici care să îi poarte numele.










   - James Salisbury - considera că binefacerile cărnii de vită bine făcute sunt evidente,de aceea în timpul Primului Război Mondial,americanii ar fi dorit ca hamburgerul să fie redenumit după numele celui care a inventat friptura Salisbury.







   - Lemuel Benedict - după o noapte de beţie,odată întors la hotelul Waldorf-Astoria i-a cerut Maitre d'hotel-ului un mic dejun care să îi alunge mahmureala,compus din pâine prăjită,ou fiert,bacon şi sos olandez şi astfel ouăle Benedict pe lângă faptul că este un mic dejun copios şi fancy este şi astăzi un bun remediu pentru o noapte sau o zi de incercări grele.


   - Salata Cezar - îi poartă numele lui Caezar Cardini şi nicidecum a Împăratului Cezar cum greşit am putea crede şi a fost creată  pentru a serba ziua de 4 iulie a anului 1924,când pe lângă gustările servite,Cardini a inclus şi această salată mărunţită şi bine asezonată care a devenit celebră datorită starurilor de la Holiwood care au trecut pe la restaurantul din Tijuana a lui Cardini.


   - Alfredo di Lelio - a fost un bucătar italian care a creat un sos de smântână,unt şi brânză parmezan pe care le-a adăugat pastelor,iar acest fel de mâncare Fettuccine Alfredo,a fost creat pentru a-i face o surpriză soţiei sale.Celebritatea a venit odată cu vizita cuplului de la Holiwood Douglas Fairbanks şi Mary Pickford.



   - Sylvester Graham - a fost unul dintre primii susţinători ai mâncării sănătoase şi cel care şi-a făcut duşmani declaraţi din brutarii şi măcelarii vremii,deoarece susţinea că pâinea albă şi carnea ar trebui să fie evitate şi înlocuite cu pâine din cereale integrale,fructe şi legume.



   - John Montagu - se pare că era un mare împătimit al jocurilor de noroc,care,la un moment dat i-a cerut unui chelner să îi aducă friptura plasată între două felii de pâine prăjită pentru a putea juca în continuare cu mâna liberă,iar sandwich-ul creat a devenit cunoscut nu doar pentru utilitatea lui evidentă,dar şi pentru gustul special.



                                    Hai pa şi clar give me a five
                                                                       Alina

Un comentariu:

  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF "FETTUCCINE ALL’ALFREDO"
    We are the grandchildren of Alfredo Di Lelio (Alfredo and Ines Di Lelio). The story is this. Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in Rome nel 1914, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina Rose Square (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local fame spread, first to Rome and then in the world of “fettuccine all’Alfredo”. In 1943, during the war, Di Lelio gave the local to his collaborators.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando (Alfredo II) his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 “Il Vero Alfredo”, which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles).
    In conclusion, the local Piazza Augusto Imperatore is following the family tradition of Alfredo Di Lelio and his notes noodles (see also the site of “Il Vero Alfredo” info@alfredo-roma.it)
    Best regards Alfredo e Ines Di Lelio

    RăspundețiȘtergere