joi, 7 februarie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Cele mai puternice familii din istorie II









     - ROTHSCHILD - de origine evreiască,a fost înnobilată de către guvernul austriac și cel britanic,au clădit un imperiu financiar internațional încă din anul 1770 când Mayer Amstel Rothschild a păstrat controlul asupra afacerilor în mâna familiei.





    - PLANTAGENETS - sau mai cunoscuți ca Tudor s,a fost fondată de Henric al II-lea al Angliei,fiul lui Geoffrey de Anjou,aducându-și un mare aport în dezvoltarea culturii engleze,a sistemului politic și a bisericii.



   - NEHRU-GANDHI - a dominat Congresul Național Indian,Indira și fiul său Rajiv,au fost pe rând prim-miniștrii Indiei și amândoi au murit asasinați,iar Sonia Gandhi a ocupat funcția de Președinte al Congresului.







-  KHAN - a fost fondată de Genghis Khan,cel mai de seamă împărat al Imperiului Mongol,ocupând în timpul domniei sale,o mare parte a Asiei Centrale.Urmașii săi au continuat să extindă granițele imperiului cucerind teritorii importane din Euro-Asia.






    - JULIO-CLAUDIENII - cele două importante familii romane combiându-se au dus la formarea unei dinastii care au dat Romei Antice împărați ca:Tiberius,Claudius,Caligula,Augustus sau Nero,au extins teritoriul Imperiului Roman,dar au și făcut grsturi extreme (Caligula și-a făcut calul consul,iar Nero se presupune că ar fi dat foc Romei).
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu