duminică, 3 februarie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Încurcatele căi ale minții umane II


                                                                                     Mintea este un tărâm minunat cu multe necunoscute,iar știința poate explica multe fenomene ciudate,dar de foarte multe ori nu poate explica originea lor,pentru că fiecare dintre noi am avut la un momentdat un sentiment aproape palpbil că am mai văzut,simțit,gustat,făcut sau trăit un anumit lucru.





   - PRESQUE VU - înseamnă ,,aproape văzut,, și vine de la sentimentul că sunteți pe cale de a expeimenta ceva ce va fi să vină.

      - L'ESPRIT DE L'ESCALIER - și poate descrie orice observație spirituală care vine înminte prea târziu pentru a fi utilizată.Fenomrnul este de obicei însoțit de un sentiment de regret că nu s-a ripostat la momentul potrivit.

      - ILUZIA CAPGRAS - este fenomenul în care o persoană crede că un membru al familiei sau cineva apropiat a fost înlocuit de un impostor identic la înfățișare.

    - ILUZIA FREGOLI - este asociată adesea cu paranoia  și este un fenomen rar al minții care poate  descrie o persoană ce crede că un  singur individ se poate deghiza și lua identitatea a mai multor persoane.

   - PROSOPAGNOZIE - este fenomenul în care o persoană se află în imposibilitatea de a recunoaște fețele oamenilor sau a obiectelor pe care ar fi trebuit să le știe.

BONUS





Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu