joi, 28 februarie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Remarcabile opere de sculptură II






   - LADY JUSTICE - Justitia,zeița romană a justiției este reprezentată ca o femeie impunătoare legată la ochi pentru a putea personifica obiectivitatea și care ține în mână o sabie și un cântar pentru a putea reprezenta obiectiv judecata dreaptă.



                  
        
  - PIETA - în anul 1496,Michelangelo care abia trecuse de 20 de ani,a sculptat una dintre cele mai frumoase opere ale lumii,care o înfățișează pe Fecioara Maria care își ține fiul coborât de pe cruce,în brațe.






   - GÂNDITORUL - Auguste Rodin a conceput această operă ca să-l întruchipeze pe Dante aflat la porțile Infernului chibzuind la marele său poem.Sculptura este un nud pentru a onora tradiția lui Michelangelo în a cărei viziune,nudul personifica intelectul și poezia.
  - VENUS DIN MILLO - a fost creată cândva în jurul anilor 100-130 î.e.n. și o reprezintă pe Zeița Frumuseții,Afrodita (Venus,la romani).De menționat este și faptul că celebra sculptură a fost descoperită accidental de către un fermier.
   - DAVID - este o altă capodoperă a lumii renascentiste,creată de Michelangelo în anul 1504.Este sculptată în marmură,iar nudul îl reprezintă pe eroul biblic,David.
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu