miercuri, 6 februarie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Cele mai puternice familii din istorie




   - ZHU - este numele de familie al împăraților din dinastia Ming,primul împărat din familia Zhu,a preluat numele de Ming care înseamnă briliant,iar această dinastie a condus Chinadin anul 1368 până în anul 1644,după rebeliunea condusă de Li Zicheng.






    - HABSBURGII - a fost una dintre cele mai importante case regale ale Europei,iar timp de șase secole au oferit conducători la tron Imperiului Austro-Ungar și prin căsătorii avantajoase au furnizat conducători și urmași și celorlalte case regale ale Europei.



                       - PTOLEMEII - au condus Egiptul timp de 300 de ani,de când primul rege Ptolemeu,un fost general al lui Alexandru cel Mare,a fost acceptat de către popor ca faraon al Egiptului.Sinuciderea reginei Cleopatra a dus la cucerirea Egiptului de către romani și implicit la șfârșitul dominației Ptolemeice.





 
   - MEDICI - a fost o influentă familie florentină care a dominat în societatea europeană din sec al XIII-lea până în sec.al XVII-lea.A dat lumii cewștine pe Papa Leo al X-lea,Leo al XI-lea,Clement al VII-lea,iar ca oameni de stat pe Lorenzo Magnificul sau pe Caterina de Medici.Au sprijinit arta și umanismul și au condus la nașterea Renașterii italiene.
 
    - CAPETIAN - este cea mai mare casă regală europeană,care include pe oricare dintre descendenții direcți ai lui Hugh Capet din Franța,ca regele Juan Carlos al Spaniei sau Ducele de Luxemburg,astăzi în Europa existând încă zeci de ramuri ale Dinastiei Capetiene.
   Lista familiilor care au avut o influență marcantă în istoria și economia lumii ar trebui să îi includă și pe cei din familiile Borgia,Romanov,Vanderbilt,Kennedy.
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu