miercuri, 27 februarie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Remarcabile opere de sculptură

            

  

   - DAVID - este prima sculptură notabilă din perioada Renașterii,făurită din bronz,iar ea îi aparține lui Donatello.În ea este înfățișat David cu sabia lui Goliat în mână,iar cu piciorul stâng sprijină capul retezat al la fel de celebrului său opozant.









   - BIRD GIRL - a fost creată în anul 1936 de către sculptorița Sylvia Shaw Judson,este turnată în bronz și are 50 de cm. înălțime.Reprezintă o tânără fată îmbrăcată într-o rochie simplă,are capul înclinat într-o parte,o privire melancolică și ține în fiecare mână câte un bol.










   - DISCOBOLUS - a fost făurită din bronz în jurul anului 450 î.e.n.De atunci au fost făcute numeroase copii din piatră,bronz sau marmură și chiar din sticlă.Ea înfățișează un aruncător al discului aflat în momentul aruncării,complet nud.











   - SĂRUTUL - este o sculptură din marmură făcută de Auguste Rodin în anul 1889.De fapt buzele celor doi nu se ating,dar criticii care au văzut prima dată sculptura au denumit-o în mod eronat ,,Sărutul,,.










   - POARTA SĂRUTULUI,MASA TĂCERII și COLOANA INFINITULUI - Ansamblul Monumental de la Tg.Jiu al lui Constantin Brâncuși (care a fost genialul ucenic al lui Auguste Rodin),este un omagiu adus eroilor căzuți în Primul Război Mondial și a fost înaugurat în anul 1938.






                                                                      BONUS
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu