luni, 10 iunie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Alimente ,,forever” II




   Asigurarea hranei este una dintre condițiile primordiale pentru supraviețuirea noastră ca specie,și tocmai de aceea odată ce am evoluat de la vânat și ne-am trezit direct în mijlocul hipermarket-urilor,am ajuns în ingrata postură de a produce mai mult decât consumăm.Astfel,pentru a preveni deteriorarea prematură a alimentelor,au apărut și s-au dezvoltat o serie de moduri creative prin care le putem păstra cât mai mult timp posibil.

    - CONGELAREA - această tehnică este folosită în special de către firmele de catering și constă în congelarea rapidă,deoarece,alimentele sunt mult mai ușor de transportat,iar încălzirea lor este mult mai ușoară, - odată ajunși la destinație -,decât întreg procesul gătitului,într-o locație,poate nepotrivită.

    - ALIMENTE ÎN ASPIC ȘI ALIMENTE CONFIATE - este una dintre cele mai eficiente metode de păstrare a produselor alimentare,adică fierberea produselor alimentare până când lichidul se transformă în gelatină (aspic) și gătirea cărnii în grăsime proprie și depozitarea ei în recipiente închise ermetic.În cazul confierii fructelor grăsimea se înlocuiește cu apă cu zahăr.

    - ATMOSFERĂ MODIFICATĂ - aerul este esențial pentru plante și animale,însă odată ce ele devin hrană,acesta devine dușman,deoarece oxigenul ajută la apariția microbilor,la alterarea și la oxidarea hranei.Această practică a devenit cunoscută undeva la începutul sec. XX,când pentru a putea transporta produsele în maximă siguranță pe nave,containerele se umplea cu dioxid de carbon.

    - SOLUȚIE ALCALINĂ - această soluție,deși toxică, combinată cu grăsime animală sau ulei vegetal duce la leșia de tip alimentar care este folosită la saponificarea alimentelor,însă trebuie știut faptul că acest lucru le schimbă,textura,gustul și mirosul.

    - USCAREA ALIMENTELOR PE CALE NATURALĂ - aceasta este cea mai veche modalitate de tratare a produselor alimentare și fie că este vorba de produsele din carne,mezeluri,fie că este vorba de fructe sau plante pentru ceaiuri sau condimente,încă ne bucurăm de cea mai sănătoasă transformare.

                                                                             BONUS
                                                                                     Sursa:YouTube

                                   Hai pa și clar give me a five
                                                                 Alina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu