vineri, 21 iunie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Relaxarea prin muzică

 


   Platon spunea că ,,muzica este o lege morală care dă suflet universului,aripi gândirii,avânt închipuirii,farmec tinereții,viață și veselie tuturor lucrurilor.Ea este esența ordinii,înălțând sufletul către tot ce este bun,drept și frumos.
   Fenomenul care stă la baza muzicoterapie se numește rezonanță și constă în legătura între compoziția vibratorie,specială a muzicii și mintea celui care o ascultă inducându-i acestuia o stare psihică specială,în concluzie reducând stresul psiho-fiziologic.
    Muzica se poate asculta cel mai bine așezat comod,cu coloana vertebrală dreaptă și ochii închiși.Pe măsură ce vă lăsați purtați de muzică,încercați să conștientizați efectul de relaxare și destresare.Respirația trebuie să fie profundă și ritmică,ochii închiși și mintea eliberată de orice gând disturbator.
   Dacă aveți nevoie de un stimul mai mult decât de relaxare,atunci optați pentru un ritm mai vioi.Când sunteți agitați sau nervoși,alegeți o piesă muzicală care vă este familiară,aceasta ducând imediat la o stare de calm.
   Puteți scăpa de stres și ascultând sunete din natură,sunete dintr-o pădure sau valurile mării,deoarece acestea exprimă și imprimă ascultătorului o stare benefică,de liniște,iubire,curaj fericire etc.

BONUS
Sursa:YouTube

Hai pa și clar give me a five
Alina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu