miercuri, 5 iunie 2013

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Alimente...,,forever”


 Asigurarea hranei este una dintre condițiile primordiale pentru supraviețuirea noastră ca specie,și tocmai de aceea odată ce am evoluat de la vânat și ne-am trezit direct în mijlocul hipermarket-urilor,am ajuns în ingrata postură de a produce mai mult decât consumăm.Astfel,pentru a preveni deteriorarea prematură a alimentelor,au apărut și s-au dezvoltat o serie de moduri creative prin care le putem păstra cât mai mult timp posibil.


    - IRADIEREA - se folosește de ceva timp în bucătărie,dacă ținem cont de faptul că orice cuptor cu microunde folosește radiații electromagnetice pentru a prelucra hrana.Dar deși termenul de ,,iradiere” ne duce cu gândul la centrale termonucleare și la moartea prematură din cauza cancerului,totuși în bucătărie este folosit pentru a ucide sau neutraliza microbii din alimentele expuse la radiații.

 
   - PRELUCRAREA ALIMENTELOR LA ÎNALTĂ PRESIUNE - acestea supuse fiind la o presiune de 50 de tone pe centimetru pătrat timp de 15 minute duce automat la inactivarea eventualilor microbi,însă principiile de bază au fost descoperite și dezvoltate în sec.al XVII-lea de către Blaise Pascal,de aceea procedeul în sine se mai numește și ,,pascalizare”.


 
   - ÎNGROPAREA - deși se presupune că acest lucru ar duce la descompunerea alimentelor,totuși trebuie știut că procedeul este foarte eficient pentru conservarea de exemplu a legumelor,iar singura cerință ar fi ca solul să fie uscat,iar tot ceea ce urmează să fie îngropat să fie depozitat într-un container închis ermetic,pentru a putea fi ferit de agenți externi dăunători,în speță,viermi.

 
 
   - JUGGING - este o tehnică aparte de gătit și conservare în același timp folosită în special pe produsele din carne care se gătesc și se depozitează într-un vas închis ermetic,conținutul avănd un termen de valabilitate destul de mare,dacă ținem cont de faptul că procedeul a fost utilizat cu succes căteva sute de ani în special în Anglia și Franța.


 
   - PLASMA - este cam cea mai nouă procedură de conservare a hranei și ea constă în ionizarea fructelor și legumelor a căror suprafețe sunt mai delicate,acesta fiind și un tratament antimicrobian care nu modifică alimentele în niciun fel.

BONUS
 
 
Sursa:YouTube

Hai pa și clar give me a five
Alina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu