miercuri, 22 februarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - De la locuri la străzi

   Nu cred că există cineva pe lume care ar putea să spună că nu îi place să călătorească.De aceea,fără tăgadă,există locuri demne de vizitat,dar m-am gândit că ar fi oarecum puţin altfel şi destul de interesant dacă aş căuta căteva drumuri demne de vizitat.


- GRAVITY HILL  sau dealurile magnetice;











- EBNEZER PLACE din Scoţia este cea mai scurtă stradă din lume cu o lungime de 2,06 m.







- PAN AMERICAN HIGWAY este cel mai lung drum auto din lume,are 48 000 de km. şi străbate cele două continente americane, traversând 15 ţări,din Canada până în Peru şi Argentina.






- PARLAMENT STREET este cea mai îngustă stradă din lume de 0,64 m şi se află în Exeter,Anglia,datează din anul 1300 şi are o lungime de 50 de metri.








- ROAD TO GIZA este cel mai vechi drum pavat din lume,are peste 4600 de ani se întinde pe o lungime de şapte mile şi jumătate de la carierele de piatră de la SV de Cairo până la vestigiile din Platoul Giza.






- 9 JULIO AVENUE este cea mai mare stradă din lume,are 12 benzi şi se găseşte în Argentina.








- LOMBARD STREET din San Francisco este strada cu cele mai multe viraje,cauzate de faptul că această stradă era mult prea abruptă pentru majoritatea vehiculelor.











 - THE MAGIC ROUNDABOUT este un sens giratoriu real aflat în Swindon,Anglia, construit în 1972,conţine încă 5 sensuri giratorii mai mici.







 - SAVOY COURT este singura stradă din Anglia unde contrar regulilor autohtone de circulaţie,se conduce pe partea dreaptă.









 - BALDWIN STREET este cea mai abruptă stradă din lume se găseşte în Dunedin,Noua Zeelandă.









                               Hai pa şi clar give me a five
                                                               Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu